Mehmet bey, sayenizde bir şey daha öğrendim. Teşekkürler
Ölçü aletinin pilini yeniledim ve şu anda ölçümler başka çıktı.
Kontak kapalı 11.82V, kontak açık 11.50V. Maxidot'taki yüzde seviye %50.
Yine bir tutarsızlık var ama, önceki sayfalardaki tabloda, 11.70Voltaj=derin deşarja denk geliyor. Ancak maxidot %50 gösteriyor.
maxidot ve ya diğer aletlerdeki % gösterimi sadece yazılımsal bir şey. Yani şu voltaj aralığında şukadar % göster diye tanımlandığında onu gösterir.
kaliteli ve sağlam durumdaki bir aküden alınan 11,5V ile ömrünü tamamlamak üzere olan bir aküden alınan 11,5V da farklı olur. her ne kadar yazılımsal olarak %50 gösterse de marşlamaya geçtiğinde birisi sıkıntısız marşlarken, öbürünün nerde trak orda bırak diyeceği zamanı kestiremezsiniz.
Öornek olarak cep telefonları mantık aynı bir bakıyorsunuz pil neredeyse %50 yada 40 cıvarında normalde daha 3 - 4 saat götürür veya 8 10 konusma yaparsınız diye düşünmek gerekirken tel açmak için tuşa basıp aramaya geçtiğinde birden battery exhausted diyip kapanması gibi.
Bu arada uzun süre düşük şarjda bekleyen akülerde sülfatlaşma oluyormuş. benim paylaştiğim linklerden İnci Akünün videoları vardı. onları izledin mi bilmiyorum ama temel bilgiler olarak bayağı faydalı videolar var inci akünün sayfasında.