[MENTION=8414]mşah[/MENTION]
Ben de bu sabah yine ölçtüm 12,79-12,78 gosteriyor yanı gece yarısından sabah 7 ye kadar 0,01V düşmüş ve çıplak olarak. Aslında bence bu bile fazla bu hizla 10-15 günde çıplak iken bile 12.4V altına düşer. Yalnız akülerimiz şu an full kapasıte üzerinde bir yüklemede yanı 12,6V üstünde kayıp daha hızlıyken 12,6 ya yaklaştıkça bu kayıp hızları lineer olarak düşecektir diye umuyorum bende. (Akü 0 takıldığı ve daha 6 aylık olduğu için).
Yoksa bayilerde bekleyen akülerin hepsi beklerken geberir gider hangi bayı elindeki aküleri 10 15 günde bir düzenli sarj eder yada sarjda tutar...! kutup başı sökük ve full şarjlı bir akü rafta en az 5-6 ay 12.4V altına düşmeden kalması gerekir ki (belki daha fazla) yılda bir yada 2 kez bakımı voltaj kontrolü yapılıp gerekliyse şarja alınmalı.
Mehmet kardeş iyi bir AVO varmı sende onla da ölçüm yapsan aslında daha iyi olur gibi. Her ikisini de karşılaştırırsın.
Bu arada senin şarjı benimkine de çok benzettim bir gunde 13V gibi bir seviyeden 0,1A düşmesi ki seninkiler araç üzerine takılı aracın da bir çekimi var. 6 saatlik süre diliminde 0,025A düşüm demek. E bunun bendeki gibi 0,01 atmosfere kacanı desen bu şarj seviyesinde geriye 0,015A kalır. sende 2 akü paralel baglı aslında atmosfere kacan da 2 kat ve ikisi de birbirini desteklemeli bir 0,01A daha düşsen kaldı araca 0,05A oda yapar 50mA ki gayet normal. Bu arada kötü durumda olupta iyisiyle takviye ettiğin aküden kacak iyi durumda olandan daha fazla olabilir. Boyle bir durumda iyi akün sürekli olarak kötü akünün kaçaklarını da tolare etmeye çalışacak....!
( şu anda olanlardan konusuyorum aküler daha stabil olduklarında atmosfere kacanlar 0,01A dan daha aşağı olacağını düşünüyorum).
Diger taraftan sen kotü durumda olan aküyü çıkarıp tek basına nasıl işlem yapıyor şarj tutuşu ve yuk altında tepkileri, ya da en kotu çıplak haldeyken boşta atıyorum 10 gun 15 gunde hatta 1 ayda full şarjdan nereye dusuyor baktın mı.
Lafı nereye getireceğim aslında, şayet kotu aku sarj pek tutamıyorsa veya yüklemede çok düşümleri oluyorsa iyisinden de yiyecek iyi hep onu bir de takviye etmek durumunda olacak?!...