Demek istediğinizi anlıyorum ancak bu konuda 15000 mesaj olsa, aynı şeyi diyebilir miyiz? Burası yeri değil ama forumda epey eski konular gördüm. 10 sene önceki mevzuya, sanki yeni olmuş gibi soru soranlar oluyor. Haliyle cevap alınamıyor. 10000 mesaj içeren bir konu başlığından istediği cevaba hazıra konmak adı altında olmasa da rahatça erişip, bilgi edinilebilmeliler. Zaten burada tecrübelerinizi paylaşmışsınız. Bunların özet hali değil, neden-sonuç bağlantısı anlatılırsa bilgi kirliliği içinden "rahatça" çözüme ulaşılabilir.
Volkan arkadaşım zaten konuda 15000 değil isterse 1.500.000 mesaj olsun. Bir konu açıldıysa konunun durumuna gore ilk 5 10 20 30 safya durumuna göre aktif ve bilgi verici sayfadır devamı ise o sayfadaki konuyu takip eden kişilerin durum ve tecrubeleri veya o sayfaya yeni gelen kisilere verilen cevaplardır.
Bu konu başlığıda öyle. Eğer bir insan meraklı ve aküler hakkında bilgi edinmeyi gerçekten istiyorsa baslıkta ilk 20 30 sayfa cok yararlı bilgiler verecektir ona. şayet sıkılarak 4-5 sayfa geçtiyse devamına gerek yok, devamında da bilgiler var ama merak eden okur.
Buradaki paylaşımlar 2 sene boyunca edindiğimiz tecrube, deneyim ve araştırmalarla oluştu. Biz bu konu başlığındaki gelişimleri 2 senede oluşturduk napalım şimdi mesajları mı silelim? bizim 2 senede yaptığımız araştırmayı deneyimleri millet 3 mesajla öğrenebilsin mi diyelim.
Valla keske öyle kolay olsaydı da bizde bu konunun müdavimi 3, 5 arkadaş bukadar eziyet çekmeseydik.
Ayrıca konu da araştırma geliştirme yapmak için kurulmadı. Benim yıllar önce yasadığım bir problemi arkadaşlarda mı yaşıyor nasıl çözüm bulunur diye açtığım bir konuydu. Bu kadar gelişip herkezin bilgi arastırma ve tecrübelerini içtenlikle ve güzel bir sekilde paylaşacağını tahmin bile etmiyordum. Biz hep beraberce öğrendik.
Ama net süzme 1-2 cümle ile bu kıyamet gibi mesajların özetini yapayım senin için.
Aracın aküsünü mümkün mertebe hep 12,6V da tutmak gerek. S/S'i hiç kullanmamak gerekir (bence) ama çok seven kullansın ne diyim. Bir marşta tüketilen enerjının karşılıgı takribi 6 km yoldur. Yapmıyorsan akü enerjisinden yersin. akü enerjisini yerine koymadığın müddetçe sülfatlaşma olur. bellirli bir zamandan sonra bu kristalleri sarj dinamosu parçalıyamaz. Kötü kullanılan akülerde de zamanla kalıcı deformasyon olusur. Bukadar.
Detaylar, akü tipleri, nerede ne kullanmalı, sarj nasıl olmalı, kısa mesafe niye nasıl zararlı, niye niye niye nasıl nasıl nasıl diye hep soruyorsa biri okumalı ve araştırmalı.
Yoksa ne oluyor biliyor musun?! Kulaktan dolma ve yanlış bilgilere inanıyorsun başkaları doğru bildiği yanlışlara seni de inandırıyor. Gecen bir arkadaş msj attı AGM akülerde sülfatlaşma olmuyor diye. İnanmış kim inandırdıysa muhtemelen bir akü satıcısı agm satmak için yada kandırılan bir arkadaşı. Halbuki sülfatlaşma olmazsa kurşun asit akü enerji veremez
. Detaylarıyla açıkladık, o da teşekkur etti sağolsun.
Okumak güzeldir boşver; ama ondan daha güzeli "Cahillik Mutluluktur".
Bir insan başına dert almak istiyorsa okusun. Mutlu olmak istiyorsa cahil kalsın.
[MENTION=8231]Levcho[/MENTION] bak Levent'e okudu simdi 3.kattan kablo sarkıtacam diye imanı gevriyor. 7 yıl kullandı aküsünü, yenisini 17 yıl kullanmayı hedefliyor
daha 1 yıllık ama, onunde bir 16 yıl var.
[MENTION=8414]mşah[/MENTION] bak Mehmet'e adamın akü kolleksiyonu var
(biri benim ama :p) çift tabanca dolaşıyor her daim. Aküsü şu an 8 yıllık.
Bak bana 12,5V gördükce akude söküp evde sarjlayıp geri takıyorum. eski akü 1 senede pert oldu allahtan garantiden deyişti. akümü problemliydi bilmiyorum ama benim de o akünün içine ettiğim doğrudur orası ayrı.
Sonuç olarak işin felsefesi:
Başına dert almak istiyorsan Oku. Mutlu olmak istiyorsan Cahil kal.