[MENTION=12462]rsimsek[/MENTION] [MENTION=8231]Levcho[/MENTION]
Kursun asıt akulerle takribi olarak aynı teknik verilerde bir pil grubu yapmaya çalışınca bu pillerle maliyet takribi 5000 TL üzerini buluyor. İyi bir AGM akü takribi 1000 TL civarı. Iyı bir aküyü ortalama bir kullanımla 5 yıl kullansak 5 katı bedelle 25 yıl yapar!? Bir arabayı bile 25 yıl kullanmayız genelde.
Bu pil grubunun çevrim sayısı da aynı diğer piller gibi efektif en iyi kullanım şarj deşarj ve ortam kosullarında gecerlidir. Aynı şarjlı pil ve laptop bataryaları gibi. Birkaç sene sonra zamanla 1 yada birkaç pil grubu ölecektir ve maliyet artacak. Bence fiyat unsurundan dolayı oldukça faydasız.
Gecen 15 gün kısa kısa kullanımdan sonra bu cumartesi 15km bir yere git gel yaptım ve aracı 1 gün sonra pazar günü olçtum akü 12,62V gösterdi 10dk yöntemiyle.
Aküyü söküp şarjlama gereği duymadım.
Bu ara soğuklar var istanbulda az bisey kar da yağdı hava -1, -2 ila 2, 5 derece civarındaydı. marş tık diye aldı hemen.
Bu arada araca park yeri ararken komsu takviye yapıyordu. Galiba ters kutup bağladılar ki dumanlar yükseliyordu
biri de aküye doğru üflüyordu bi yerde alev gördüm. Park edip gelene kadar kaputları kapatmışlardı. Sanıyorum ki sadece takviye kablolarını yaktılar
ama dikkat etmek lazım aman allah.