Evet benim hücreler kapaklı, daha önce boğum metre ile ölçtüğümde hücrelerde kısa devre yoktu ama yoğunluğu düşüktü şarj etmeme rağmen. YouTube de sodalı su ile hücreleri temizleyip tekrar aküyü canlandıranlar var. Bu uygulamayı yapıp sonucu paylaşırım.
Evet ön yıkama sonrasında; sodyum bikarbonat döküp, üstüne sirke, sıcak su veya soda döküp daha sonra tekrar yıkayıp en son asit çözeltisi ilavesi yapıp sarj işlemi yapanlar ve sonuç alanlar var. Ama ne kadar sonuç alınır tabi o akü plakalarının durumuyla alakalıdır sanırım.
Son yıkamayı dinlenmiş kireçsiz su veye saf su ile yapmak gerek (en iyisi saf su).
Sonuç başarılı, orta şeker ya da astarı yüzünü kurtarmıyor da olabilir.
Denemeden bilinmez.
Ama bro dikkat et, gözlük, eldiven ve önlük kullan mutlaka. bir de bol su olsun yanında dökülme riskine karşın.
Birde bir yerde asit çözeltisi hazırlanırken suya asit koyuyorlardı, aside su koyulmuyordu diye gördüm. Tepkime hidroliz patlama riski vs bir seylerden bahsediliyordu. Suya asit ilavesini de yavaş yavaş yapmak gerekiyormuş, bekleye bekleye, ısı artışı çok oluyormuş. Genişçe bir leğen içinde yapmak dökülme riski için etrafı kirletmemek adına iyi olacaktır.
İlk şarj da muhakkak kapaklar açık olarak yapılmalı.
Olaya girersen iyice bir ön araştırma yapmak gerek.
Aman önce emniyet sonra hareket.
Alttaki videoda eleman gizel ve faydalı bişey çekmiş. Basit bir akü yaparken güzel de bilgiler veriyor.
https://www.youtube.com/watch?v=N8lVFJFLY7Q&t=1073sGerçi sen çoğunu biliyorsundur ama yine de yazmadan edemedim, aman bi sakatlık olmasın.
Hatta olaya girmeden once bir kontrol ve adım listesi oluşturup , emniyet ve olay unsurlarını unutmamak ve atlamamak için listeden madde madde ilerlemek gerek