Kaç günde bir bu işlemi yapacağım. Birde 2.5 saat yetecek mi acaba çünki 1.2 A saat ile dolduruyor Blackdecker. 72 amper akü 2.5 saatte 3 amper dolmaz mı sadece yalnışım varsa affola.
Birde ups 650 va lık olsa olmaz mı 850 va ya göre nasıl bir fark var?
Ben kendi zamanlama aralığımı aşağıdaki gibi düzene oturttum.
Kış sezonunda;
Aracı 2 hafta boyunca hiç çalıştırmazsam, 15 günde bir defa 2,5 saat şarj idare edecek kadar yeterli oluyor. 5 saat şarj yaparsam, akü fulleniyor. 15 gün aralığında araç ile kısa sürüşler yaparsam, 15 günde bir defa 5 saat şarj yapmaya özen gösteriyorum. Böylece akünün voltajı 12.4'lerden aşağı asla düşmüyor. Geçtiğimiz kış bu işin istatistiği yaptım, 6 aylık veri var, 2 haftalık ölçümlerin voltaj değerleri ve şarj sonrası voltaj değerleri telefonumda kayıtlı.
Yaz sezonunda; Zaman aralığını 20-21 güne çıkardım. Aralarda uzun sürüşlerim oldu (300-400km) ve cihaz ile hiç şarj yapmadım. Hatta bu yaz döneminde cihaz ile hiç şarj yapmadım, ayda bir defa mutlaka yolculuk yaptım (200km ve üstü). O yeterli oldu gibi.
UPS alacak olursan, içinde tek 9ah akü olan 850va yeterli olacaktır. Tunçmatik, Makelsan, Inform, hepsi aynı bence. APC veya Shneider bi başka, ancak daha maliyetli.
Başarılar.:gut::gaz:
Havaların soğumasıyla şarj işi başlayacak yine bizde. @mşah , @mkoray79