koray bey ben 10 dk tam bekledim belkide araç daha uzun sürede bekleme konumuna geçiyor. Dediğim gibi yarım kontak ile arasında 0.13 volt fark var.
Birşeyden daha şüpheleniyorum benim araçta kaçak olabilir. Sonradan takılma multimedya var ondan şüpheleniyorum onun içerisinde bluetooth, navigasyon geri görüş kamerası var bunlardan birisi araç kitliyken akım çekiyor olabilir. Ama ilçede bunu çözecek usta bulmam imkansız.
10 dk aracın uykuya gecmesi için yeterlidir. yarim kontakla kontak kapalı halindeki voltaj arasında 0.13 lük fark da gayet normal ama bu bir gösterge değildir. arac yarım kontakta enerji cekecektir.
Sonradan takılan multimedyaları bilemiyorum ama bir klamp ampermetre ile araca gelen akü kablosundan gecen akım ölçülebilir. İlçede oto elektrikçisine gerek yok klamp ampermetresi olan herhangi bir elektrikçi de olur.
yine 10 dk. aracın uykuya gectiginden emin olduktan sonra aracın akü kablosu üzerinden ölçülebilir. Elektronik arabalarda 0,030A civarı uyku modunda ki bir aracın takribi cekeceği bir akım değeridir. Bunun üstü aracta başkaca bir enerji emilimi olduğunu veya kacak olduğunu gösterebilir. Hiç marşa basılmamış 70 AH aküsü olan bir arac 10 günden akü enerjisinin %10 u civarında bir miktarını kaybeder.
Navigasyon, geri görüş ve bluetooth teybe baglı değilse bilemiyorum. onlar acılınca enerji tüketir. geri görüşte geri vitese takınca. Ama bluetooth harici ve surekli aktif ve enerjiyi kesintisiz alabiliyorsa akuden bilemiyorum.
Birde aractaki donanımlar çokça açık ve araç hep kısa mesafe de yapıyorsa sarj dinamosu bunları ve aracı besleyecek arta kalan da aküye gidecektir.
Bu nedenle nekadar cok sey acık olursa aku kısa mesafede okadar dolamayacak.
Ancak sunuda unutmayalım simdi kısa mesafe gidiyorsun diye klima, fan, teyp, konfor için taktırdıgımız ekipmanları kullanmayacakmıyız yanı?! Madem kullanmayacağız bunlar nıye var?!
Evet yani boyle manasız mantıksız bir olgu içinde olmamak da gerekli.
O akü, o araç, o donanımlar niye var?! kullanmak için.
Onları kullanmak için akü beslenmeli. Araç kullanımda besleyemmiyorsa, bizim onu haricen beslememiz gerekir.
gönderi kodundan takip ediyormusun sarj aletin neredeymiş şu anda? gönderildikten sonra 15 20 güne gelir o takipli gönderildiyse.