Aracınızı aldıysanız şimdiden hayırlı olsun...
Benim 4. Skoda'mdır. 1.4 TSI DSG Elegance ve siyah... Cam tavan zaten "olmazsa olmaz"ım.
Neden son aracımız Yeti? Kasım 2012'de dünyaya gelen bebeğimiz için güvenilir araçlardan birine uzunca araştırmalar sonunda ulaştım. Ne araba gibi, ne de tam bir SUV. Yerden yeteri kadar yüksek ama yol tutuşu gerçekten iyi, diyordu tüm yorumlar.
Bu arada, "güvenlik" gerçekten bir numaralı konu benim için... O kadar ki; lastikte de "ucuz etin yahnisi"nden hep kaçıyorum. Netice itibarı ile bir elin avuç içi kadar alanla hayata tutunuyoruz. Yani araç ne kadar ileri teknoloji ürünü olsa da, bazı masraflardan kesintiye gitmek hiç de akıl karı olmuyor... Çocuk koltuğu da keza öyle... Britax Römer niye bu denli pahalı, sebebi malum...
Uzatmayayım... Araştırmalarım gösterdi ki Yeti fiyat/performansta hiç de yabana atılacak bir araç değil... Başta, gerek DSG gerekse yakıt ekonomisi konusunda bir çok soru işaretim bulunsa da, o konularda da çok hayal kırıklığı yaşadım diyemem. Yakıt konusundaki sıkıntı, sadece ve sadece akaryakıtın pahalı olmasından kaynaklı bence... Aslında bu durum zaten tüm yeni nesil araçlar için geçerli... Ne kadar az yakarsa yaksın, yakıt ucuz değil ki... Neyse, bu sorun dizel düşünmenizden ötürü size biraz daha uzak zaten...
Tek eksimiz, uzun yol için bagajın çok küçük olması... O problemi de, stepneyi çıkartıp, yerine lastik tamir kiti alarak hallettim... Uzun lafın kısası, içinizin rahat olmasını söyleyebilirim.
Kazasız günler dilerim.
Test ile ilgili en önemli veri için:
https://www.euroncap.com/tr/results/skoda/yeti/11061