Fitillerin gıcırdadığını gördüğüm ilk araba superb, bu yaşıma kadar başka kimseden de duyduğum bir şey değil.Bu sorun değil sprey sık geçer, delik varsa yama yap geç demektir.Kapıyı kolundan tutup geri çekiyorum ses kesiliyor ama bu kalitesizlik ya da sorun olamazmış.
Boya dökülme konusuna da başka hiç bir arabada rastlamadım, görmediysen git 2016 beyaz superblere bir göz at derim, benim baktıklarımda az ya da çok istisnasız hepsinde vardı.5 litre su şişesi çarptı boya gözümün önünde döküldü.Şimdi siz diyorsunuz ki bunu yazma kimse bilmesin sonra marka fanatiği değilim.
Camlar zımparanlmış gibi çizilmiş, sadece o değil gösterge paneli bile o kadar kolay çiziliyor ki kalite akıyor.Aldım kullanıyorum ama maalesef bunlar sorundur.
Ben de bunların hiç birini dert edinmedim hatta çoğunu bilerek aldım çünkü tam benim aradığım özellikler superbde var.Superbi gömmeyin bunlar problem değil demek bana çok garip geliyor, mantığı anlayamadım.Babanızın fabrikasında mı üretiliyor da bu aracın ayıplarını örtmeye çalışıyorsunuz.
Münferitmiş deniyor birde, 2017-2018 sıfır araçlardan forumda nasıl şikayetler var, ben 2016 aldım ben de yok hiç biri diye adamlara gidip bunlar münferit sorun değil deme cesaretini bulamam açıkçası.
Superbi alırken sattığım hyundai 10 yaşındaydı, ne fitilerinden 1 defa ses geldi ne camı çizik içindeydi.O kadar sene kullandım en ufak bir yerine herhangi sorun için sprey sıkmam gerekmedi.Boyası patır patır dökülmedi, superbe binerken yolda görseniz o arabamı ya dersiniz...
Sonuçta motoru, konforu, yol tutuşu, şanzımanı her şeyi iyi güzel de giderken sürekli pır pır kapı fitilinden ses gelmesi de hiç hoş değil ve de bal gibi de kronik sorundur.Ayrıca sprey sıkıp da çözemeyenler bile var çünkü sadece fitilden kaynaklanmıyor.
Yeni alınmış araçlarda aynı durumlar yaşanıyorken, 4 te 1 fiyatında sattığım arabada yıllarca yaşamamışken, sorun olarak görmemek de benim açımdan bir garip olurdu doğrusu.
Son olarak benim karşılaştıklarımın hepsi, boya sorunu dahil olmak üzere,tekrar ediyorum benim dert edeceğim seviyede değil ama bunlar sorun değil, kronik değil, şans demek gerçekten çok garibime gidiyor.Hayatınızdaki ürünleri üretenleri böyle savunursak, tüketici olarak her zaman biz kaybederiz.Sprey sıkacakmışım bunlar benim değil skoda'nın derdi olmalı.