6 yıl B6 passat kullanmış birisi olarak eski araçlardaki kalite yenilerde kesinlikle yok. Passatta aynı, superbde.
Önce aracın maliyetini ve son kullanıcı fiyatına bakmamız lazım. Ben Superb active paketi aldığımda vergisiz fatura fiyatı 12bin Euro idi, şimdi 75bin tl. Aslında 260 bin tl verip prestige paket alanda 75bin liralık bir araç alt yapısı satın alıyor. Dolayısıyla bu sorunları yaşamak çok normal.
3 yıl önce aracımı değiştirme gereği duyup araştırmaya başladığımda Superb fiyatını görünce aracı incelemedim hatta test sürüşü bile yapmadan telefon ile görüşüp vekalet gönderdim ve aracı aldım. Dizel otomatik prestij alacak maddi gücüm olmasına rağmen fiyat performans aracı olarak Active tercih ettim. O zaman benzinli focus ve megandan ucuzdu.
Şimdi geri vites lambası patladı, park sensörü de çalışmıyor, sürücü cam düğmesi arada çalışmıyor, yaylar gıcırdıyor, kasisten sert geçerken küt diye vuruyor, trim sesleri başladı ama ne verdinki ne istiyorsun deyip devam ediyorum.
Bu arada VAG grubu hiç masum değil. Geçen gün serviste çalışan bir tanıdıkla konuştum. ''DSG'deki 2019 yılındaki sorun ilk üretildiği yıldan beri değişmedi. Hep aynı arıza ve bilinçli olarak çözülmüyor, yıllarca servise bağlıyoruz müşteriyi'' diyor.