Mercedes ve Bmw ile dryusufbal in kalite verdiginiz fiyatla cok degisiyor lafina istinaden kiyasladim. Ayrica 0km octavia patasi ile 2. Elde gayet temiz prem markalar alinabiliyor. Ben tercihimi bu kkyonde yaptim. Yani 300 binlik arabayla degil ayni fiyattaki modelleri karsilastirmami yapiyorum.
Biliyorsunuz ki, eski postlara bakarsaniz, octavia yi bu forumda en cok savunan kisiyim. Ama gercekleri de gormezden gelemeyiz.
Burasi bir bilgi paylasim formu. Sizin aracinizda bu sorunlar yok veya siz hissetmiyorsunuz diye diger kullanicilardan da ayni seyleri yazmasini bekleyemezsiniz. Herkes sevdigi veya sorun yasadigi yeleri yazmakta ozgur. Kimsenin "tu kaka" dedigi de yok. Bir sorun yasanmis ve onunla alakali bilgi paylasimi yapiliyor. Marka model fanatikligine gerek yok. Sonucta bir teneke parcasi. Memnun olan kullanir, olmayan satip baska alternatiflere yonelir.
Konuya geri donersek, Octavia dan onceki araclarim Astra H Cdti, Hyundai Fx Coupe ve Astra H GTC fiyat olarak octavidan dusuktu ama yol tutuslari on numaraydi.
[/SIZE]
Kisaca octavia ic hacim konfor ve donanim olarak piyasanin en maliyet etkin araci. Ama bana gore 2 buyuk sorunu var. Yol tutus ve yalitim.
Yorumlarınız "tu kaka" boyutunda değildi, ancak f/p açısından objektiflikten uzaktı. Her marka model aracın, hatta tüm eşyalar da denilebilir, eksikleri ve kronik hataları var. Global anlamda artık üreticiler bu tarz durumlara çok geç yanıt veriyor veya hiç düzeltme yoluna gitmiyor. Hal böyleyken, aile arabası sınıfındaki bir araçtan, daha pahalı üst sınıfı araçlardaki gibi performans ve konfor beklenmemelidir ve kıyaslama yaparken mantıklı yaklaşılmaldır. Arka torsiyon olmayıp daha ufak bir bagaj olsaydı Octavia'da, diğer markaların önüne çıkamayacaktı. Bu defa da fiyatı yüksek diyecektik ve Linea ve C elise ile ayni kefeye koyacaktık.
Marka fanatikliğine gelince; Satış rakamları, piyasa ikinci el durumu ve istatistiki bilgilere objektif gözle baktıktan sonra, hataların önem derecesini de dikkate alarak, alman araçları, şu anda piyasanın en iyi (tasarım, konfor, özellik) arabalarını üretmektedir diye düşünüyorum. Uzakdoğu araçları yaşattığı konfor ve özellik konusunda oldukça geride kalmış durumda. Bu da benim düşüncem.
İlave olarak; Daha önce sahip olduğunuz/tecrübe edindiğiniz araçlar hep sportif/coupe araçlar. E tabi ki Octaviadaki yol tutuşu ve stabilitenin bu araçların ki kadar iyi olamayacağını fark etmiş olmanız gerekiyor.