Bilmeyen arkadaşlar vardır belki , Act hakkında farkettiğim bir bilgi paylaşıyım . (Bir kaynağa dayanmamaktadır , kendi düşüncem )
Öncelikle uzun yazı okumayı sevmeyen arkadaşlar için özet : Uzun yolda Act devreye girmiyorsa vites küçültün .
———————
Act yani 2 silindir modu aracın yük durumuna , ruzgar ve yağış , yol yapısı ve eğimi , lastiklerin yapısı ve durumu , vites ve devir gibi etkenlere bağlı olarak devreye giriyor ya da giremiyor .
Örnekle açıklıyım : Hergün gittiğim 20 km dümdüz yolda bazen act devreye giremiyor. 70 e sabitliyorum devir 1500 6. viteste gidiyor , anlık tüketim 5.5 civarı oluyor . vitesi 5 e düşürdüğümde Act anında devreye giriyor ve tüketim 4.0 oluyor . (S Modunda da aynı )
100 -110 km/h da sabitlediğimde vites 7 Actsiz giderken 6 ya indirdiğimde Act anında devreye giriyor . 7. viteste act devreye girebilmesi için yol tam eğimsiz hava ruzgarsız ve lastik havaları 32 ve üstü ,aracın yüksüz olması gibi şartlar gerekiyor çoğu zaman ..
Özellikle ruzgarlı ve yağmurlu günlerde Act devreye girmesi çok zor oluyor ancak vites küçüldüğünde ruzgarda hatta hafif rampada bile Act devreye girebiliyor .
Herkese hayırlı sürüşler dilerim .