Arkadaşlar merhaba; süper b 1,4 TSI almayı planlıyorum. Yalnız en büyük çekincem yakıt...
Maalesef bu konu kafamı çok karıştırıyor. 1,4 tsi kullanan arkadaşlar bu konuda bana yardımcı olurlarsa memnun olurum.
Teşekkürler şimdiden cevaplarınız için
1.4 TSİ 125 hp kullanıyorum. 12 km iş-ev arasında kışın 7,5 ve altı, yazın 6,5 yakıtı var. Uzun yol dümdüz konya ovasında 90km hızda 4,5lt, 110 km sabit hızla 5,5lt yakıyorum. Virajlı ve rampayı görürse aynı hızlarda 1lt fazla tüketiyor.
Bu nedenle aracı ağırlıklı olarak kullanacağınız güzergah çok önemli. Dur-kalk trafiğe girmeyecekseniz, uzun yolda dağ yollarını kullanmayacaksanız dizele verdiğiniz farka kesinlikle değmez. Zaten heryer radar ve cezalar çok ağır uzun yolda sürat yapma devri bitti.
İki aracıda çok agresif kullansanız, arada 2lt yani km'de 12kuruş fark eder. İki motor arasındaki 23bin tl farkı 200bin km de çıkarırsınız. İkinci elde dizel pahalı ama 5-6 yıldan sonra aradaki fiyat farkı önemsenmeyecek kadar düşüyor.
Agresif bir sürüş tarzınız var ve sıkışık trafikte vakit geçirecekseniz de dizelden şaşmayın, parayı peşin verir sonra çok koymaz.