škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Auto hold kavramanın ömrünü uzatır mı

Drst · 6 · 3137

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Drst

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar merhaba. 2016 tdi dsg aracımın kavraması 45 binde değişmişti. Şuan 47 bindeyim şimdiye kadar auto hold fonksiyonunu eğimli alanlarda park ederken kullanışsız geldiği için pek kullanmadım. Işıklarda, eğimli yerlerde beklerken de vitesi boşa alıp frene basıyordum. Merak ettiğim şu auto hold aktifken ısıkta vs beklerken kavrama ayrılıyor mu. Ayrılıyorsa auto hold kavramanın ömrünü uzatmış oluyor mu

Çevrimdışı rocky62

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Auto Hold farklı bir sistem Hill Holder gibi çalışmıyor. Aracınızda Auto Hold aktifken durduğunuzda kavrama ayrılması gerekiyor bunu devir saatine bakarak da anlayabilirsiniz devir 800 rpm olmalı sadece durduğunuzda sizin yerinize frene baskı uygulayan Auto Hold oluyor. Benim aracımda Hill Holder mevcut daha kullanışlı bir sistem diye düşünüyorum. Auto Hold aracı gaz vermezseniz bırakmıyor aracın bilinçli olarak akmasını isteseniz gaz vermeniz gerek boşa alsanız da bırakmaz bu da eğimli yerlerde park ederken ve ya öndeki araca yaklaşmak istediğinizde hoş olmuyor gereksiz yakıt kaybı ve zorluk yaşatıyor.

Çevrimdışı rocky62

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Drst;647310
Cevabınız için teşekkür ederim

Auto Hold kullanma alışkanlıklarınıza devam ediniz. Işıklarda uzun süreli beklemelerde sıkışık trafikte ve ya durmanıza yakın vitesi N pozisyonuna alınız bırakın araç boşta kendi aksın durmaktan vazgeçtiğinizde araç ilerlerken D alıp devam edebilirsiniz.

Çevrimdışı fatihatilla

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
    • https://www.youtube.com/otodunyam
AutoHold her zaman aktif olarak kullanıyorum İstanbul’un trafiğinde vazgeçilmez benim için :) Sorunuzun cevabını bilmiyorum , bu arada ben de bugün Avek-Tekstilkente bıraktım 47000 de kavrama değişecek büyük ihtimalle.

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Drst;647307
Arkadaşlar merhaba. 2016 tdi dsg aracımın kavraması 45 binde değişmişti. Şuan 47 bindeyim şimdiye kadar auto hold fonksiyonunu eğimli alanlarda park ederken kullanışsız geldiği için pek kullanmadım. Işıklarda, eğimli yerlerde beklerken de vitesi boşa alıp frene basıyordum. Merak ettiğim şu auto hold aktifken ısıkta vs beklerken kavrama ayrılıyor mu. Ayrılıyorsa auto hold kavramanın ömrünü uzatmış oluyor mu

Auto Hold'da kavrama ayırıyor ama balata sabit kalıyor baskı dönüyor ve çok az da olsa sürtünme oluyor, boşta beklerken her ikisi de birlikte döndüğü için sürtünme olayı kalkmış oluyor. Balatanın ömrüne pek etkisi olduğunu sanmıyorum ama kullanımı biraz garip ben pak sevmedim gaza basarak ilerlemek bana kontrolsüz geldi, fren ile kullanmak daha basit ve kontrollü.