Valla alkol olarak en bilindik ve kolay ulaşılabilineni ve ucuzu bildiğimiz kolonya. Gayet hızlı uçucu, kalıntı bırakmayan pek de aşındırıcı olmayan bir materyal. Ben elektronik temizliğinde alkol olarak hep kolonya kullanıyorum hiç bir zararını görmedim.
Ateşle yaklaşılmadığı sürece karbonla tepkimeye girmiyor
Tecrübe yaşamamış olsaydım o kadar iddialı yazmazdım.
Kontak (siyah alanlar !) kısımlarındaki sorun, kirden dolayı temas edememesi (%20) ve kontaklardaki iletkenliğin azalmış/bozulmuş olmasıdır (%80).
Her hangi sıvı temizleyici ile temizlenmesi halinde, yüzeydeki kirler temizleniz, ancak ilgili alandaki iletken tabaka da azalır/aşınır/ortadan kalkar.
TV uzaktan kumandalarında edindiğimiz ilk tecrübelerimizde, kontakları temizleme sonrasında, kısa süreliğine bir miktar iyileşme oluyordu (10-15dak), sonrasında tuşlar tamamen çalışmaz hale geliyordu ve ya çok zorlama ile çalışıyordu. Tabii bizim tecrübelerimiz 10 yıl ve öncesinde, belki bir şeyler değişmiş olabilir, ancak çok sanmıyorum. O teknoloji hep aynı, bakır plakalara, grafiti kontak ile temas aracılığıyla devre tamamlama....
Benim yaşadıklarım böyle... farklı bir tecrübesi olan varsa, paylaşabilir. :gaz: