https://mobile.donanimhaber.com/opel-insignia-1-6-dizel-otomatik-turkiye-de--101818959-209İnsignia formunda yazmıştım başka bir sitede. Buraya kopyalayım...
Burda yazmayan bişey varsa, yine cevaplamaya çalışayım...
Merhabalar.
Hatırlayanlar olacaktır, 2 yıllık insignia serüvenim kasım ayında son bulmuştu. Ama bu sayfayla olan gönül bağım devam ediyor
İnsigniamı sattıktan sonra Superb almıştım, daha doğrusu Superb almak için insigniamı satmıştım demek daha doğru olacak. Bunu yaparken de birçok neden söylemiştim (daha geniş iç hacim ve bagaj ihtiyacı, yakıt tüketimi ve iki yaşından sonra iyiden yavaşlayan ikinci el piyasası - ki 2 yaşında bile satmakta güçlük çektim, biraz da bozulan piyasanın etkisi vardı tabi).
Bu dezavantajların hepsi gitti şimdi, Superbten çok çok memnunum ama vazgeçtiklerim de bazen canımı sıkmıyor değil (anahtarsız giriş ve çalıştırma, çarpışma önleyici sistem - aracımda çgp2 vardı, adaptif hız sabitleyici ve şerit takip uyarı sistemi bence çok çok kullanışlı değildi, çok da uzun yol yapıyorum aslında ama normal hız sabitleyici de fazlasıyla işimi görüyor... Ama çarpışma önleyici sistemi çoooook arıyorum!).
Neyse avantaj-dezavantaj derken iki arabayı da kullanan birisi olarak benim fikirlerim bunlar...
Asıl şunun için yazmaya geldim sayfaya, biraz esprili bir eleştiri:
Superbi aldığımdan beri pompa ölçümü yapamamıştım, imkanım olmamıştı. Son depoda akıl ettim, sıfırladım tüm bilgileri, doldurdum depoyu. Bugün de aynı pompadan tekrar doldurdum ve ŞOK ŞOK ŞOK!
Yol bilgisayarı 1155.5km... 5.2 lt/100km...
Gerçek pompa değeri....... 4.99 lt/100km...
Çok uzun süreden sonra ölçüm yapıp da yol bilgisayarından daha az sonuç alınca şaşırdım. İnanmazsınız ama değerleri tekrar bir kontrol ettim. Ama doğru, herşey doğru
Arabayı yine aynı yolda, yine aynı yükte, yine aynı hızda... yani kısaca aynı şartlarda kullanıyorum.
İnsignianın yol bilgisayarında da çoğu zaman 5.0-5.5 arası değerler okudum, defalarca ölçüm yaptım. Ama gerçek her zaman 6.0 ve üstü çıkmıştı
Sonuç olarak, çok kıyaslandığı için söylüyorum (hiç bir şekilde bir arabayı yüceltmek ya da diğerini düşürmek gibi bir niyetim yok, lütfen yanlış anlamayın, sadece gerçek kullanıcı olarak net bilgilendirme yapmak amaçlı yazıyorum, çünkü çok fazla konuşulan ama her iki aracı da aynı şartlarda aynı kişi olarak uzun süreli deneme sonucu yazan olmadığından kesin bilgi edinilememiş bir soru işareti idi), evet, İnsignia biraz fazla yakan bir araç...
Geriye kalan karşılaştırmalar için de kısaca şöyle şeyler söyleyebilirim...
Performans olarak kağıt üzerindeki farklılıkları hiç hissetmedim, gerçekten (İnsignia 136hp/320Nm, Superb 120hp/250Nm)... Burada zannediyorum DSG'nin payı çok büyük...
Konfor olarak Superb açık ara önde, ferah, kaliteli, daha sessiz...
Elektronik teknolojiler İnsigniada daha iyi (Superbin sadece orta ekran çözünürlüğü daha iyi)...
Tip olarak bence İnsignia
Veeee, malum konular... Evet DSG bir bomba, evet insignia daha uygun fiyatlı ama, her ikisinin de parasına göre avantaj ve dezavantajları var... İkisinin de hakkını yememek lazım
Saygılarımla...
Şu çok net hissedilen bir durum oldu benim için ve açıkçası ben de yuh demiştim:
İnsigniamı yazın 245/45/18 yazlık üzerinde gelen pirelli lastiklerle, kışın da 225/55/17 jant-lastik takımıyla petlas lastiklerle kullandım.
18 jantlarla daha fazla hissedilmekle birlikte, 17 jantlarla bile yollarda bulunan tırtıkları (hani bu çizgi çizgi yapıyorlar beyaz beyaz, ya da iki yol arasında pütür pütür kare kare beyaz çizgiler oluyor ya, onlar işte... ya da bazen yaya geçitlerinde de öyle kabartmalı denk geliyor) müthiş hissettiriyor ve asıl sorun tırrrr tırrrr ses yapıyormuş. Bunu Superb alınca farkettim. Superbde şehir içindeki bu kabartmalarda duyduğunuz ses ve hissi insignia ile karşılaştıramam bile... Uzun yolda ise (benim her gün gittiğim ilçe yolu zift üzerine mıcır dökülerek yapılan asfalttan, tırtıklı gibi olan yani, kaymak gibi olan değil) ses bariz daha az! Bunu konfora artı olarak yazıyorum...
AMA eksi yok mu? var... O da salınım... Superb süspansiyonları biraz fazla yumuşak kalıyor bence ve bu nedenle de yoldaki kasis ya da biraz fazla dalgalı bölgelerde tekne gibi salınım yapıyor... Bu da şoförü rahatsız ediyor.
Yol tutuş???
Konuşma gereği dahi duymam, İNSİGNİA
Hatta şöyle bir şey oldu, Superbi aldım, biniyorum, okula gidip geliyorum ilçeye... Konya'da kocaman kocaman göbekler var, şehre girerken onun ortasından geçemiyor, etrafından dolanıyorsunuz
Ben insignia ile yüzlerce kez aynı hızla geçmişimdir oradan, belki daha kötü koşullarda... Superb ile bir gün girdim kavşağa (yağış yok, buz yok, soğuk yok, yola dökülmüş yağ yok, muz kabuğu yok), arka taraf saldı kendini dans ediyor... Ah dedim, nerde benim insigniam