Merhaba, dün aracın aküsünü kontrol ettim kutup eksi başında19 ve altında 15 yazısı var sanırım bu üretim tarihi 2015-19. Hafta demek oluyor bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim
1. öncelikle bu akünün ömrü ne kadar yani benim araç ve akü 2015 model sanki orjinal aküye benziyor,
2. DSG mekatronik arızalarının genel olarak zayıf aküden kaynaklandığını duydum eğer öyleyse akünün bitmesini beklemeden değiştirmek mantıklı olur sanıyorum
3.Akünün durumunu araç bilgisayarından görebiliyormuyuz bu konularda bilgisi olanlar yardımcı olsun lütfen..
G8341 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@
HALUK Bey; İlginç bir alıntı/bilgi aktarmışsınız. Teşekkürler
Ancak bu ustanın bazı kelimeleri çok garibime gitti doğrusu. Tabii sizinle alakalı bir durum yok, yorumluyorum sadece. Voltaj düşünce "otomatikman yanan" elektronik kart ben hayatımda hiç görmedim. Mekatronik ve dişli yağı ile ilgili her hangi bir değişimden de hiç kimse bahsetmiyor Türkiye'de, ilk defa TR yorumu okudum şu anda. Yabancı forumlarda gördüm yağ değişim konusunu, hatta 7 ileri dsg'deki yağın değişimi de var internette, ancak TR'de bu konuyu hiç kimse yorumlamıyor.
Sorularınıza gelince;
1. Akünün ömrü; Ürün kalitesine, tipine ve kullanım sıklığına göre 4-8 yıl arası değişebiliyor. Yeni nesil akülerin kullanım ömrü 8 yılı rahat bulabiliyor, tabii kullanım şartlarına uygun kullanılırsa, şarj/deşarj döngüsü ve üründe fabrikasyon hata yoksa.
2. ilk defa duyuyorum sizden bu durumu.
3. Akünün durumunu, kontak kapalıyken SET tuşuna basılı tutarsanız, Sırayla->saat-> akü dürümü geliyor. Akü durumu yazısı çıkınca SET tuşunu bırakın.