škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

bosh car servis ve garanti

Ziyaretçi · 6 · 1878

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Serhatt

• Ziyaretçi
arkadaşlar bugün yolum bosh car servise düştü ve adam bana dedi ki bizdeki yapılan hiçbir işlem (özellikle de bakımlar) aracın garantisini bozmuyor dedi. servislere boşuna iki katı para vermenize gerek yok dedi.
bilgisi olan var mı? hatta sorun çıkaran servislere karşı tüm bosh car servisleri avukat desteği veriyor dedi.
sizce ne yapmalı?

Çevrimdışı khalil

• Kahraman Üye
  • KAMIQ
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Serhatt;648806
arkadaşlar bugün yolum bosh car servise düştü ve adam bana dedi ki bizdeki yapılan hiçbir işlem (özellikle de bakımlar) aracın garantisini bozmuyor dedi. servislere boşuna iki katı para vermenize gerek yok dedi.
bilgisi olan var mı? hatta sorun çıkaran servislere karşı tüm bosh car servisleri avukat desteği veriyor dedi.
sizce ne yapmalı?

Tamamen katılıyorum. Ben haftaiçinde aracımın 2. bakımını Bosch Car Service de yaptırdım. 3 filtre ve 4lt Castrol yağ ve işçilik hepsi  550 TL tuttu. Üstüne 1 yıl bakım garantisi de verdiler.

Çevrimdışı Blue Rapid

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=15766]Serhatt[/MENTION] Skodanın yetkili servisleri haricinde yapılan işlemler garantinizi bozar. Size bozmaz diyen cebinizdeki parayı almaya çalışıyor.
Fren balatası, soğutma sıvısı, cam suyu gibi kullanımla biten/azalan sarf malzemelerini yetkili servis haricinde değiştirmenizin zararı olmaz ancak özellikle periyodik yağ bakımlarını garantinin bozulmaması için yetkili servise gitmek zorundasınız

Çevrimdışı rsimsek

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Daha önce konuşulduğu üzere kurumsal ve belirli standart sertifikalara sahip özel bakım servislerindeki bakımlar garantiyi bozmaz diye hatırlıyorum.

Çevrimdışı MaÇaHeL

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Garanti olayını biz tüketiciler gözümüzde çok büyütüyoruz!!!Ben 1997 yılından beri bütçemiz dahilinde farklı marka ve model, 2006 yılından beri de vw grubu araçlar kullanıyor ve 2016 dahil sahip olduğum araçları daha güvenli oluyor düşüncesi nedeni ile hep yetkili servislerde bakım ve onarıma götüren biriydim. Garanti hep 2. planda idi ve bunca zaman zarfında da 3 kez garanti kapsamı dahilinde onarıma ihtiyacım oldu ve bunların 2'sinde olumsuz 1'inde ise servis işçiliği hatası nedeni ile olumlu yanıt aldım.
Olumsuz yanıtların 2'sinde de kullanıcı kaynaklı olmayıp hatta kronik üretim hatası dahilinde vede cüzi mebla ile onarılacak problemlerde ki daimi müşterisi olduğum servis dahi kabullenebileceğim bir tavır sergilemeyip beni son derece üzüp kendimi yolulan kaz gibi hissettirdiler.
2016 yılı itibari ile artık her işimi kurumsal özel servislerde yaptırıyorum kullanılan malzeme parça ve ekipmanların orjinal ve kaliteli markalar olması ve fiyatın yarıyarıya olması yaklaşım ilgi alaka ve işçilikleride cabası.
Benim naçizane tavsiyem garanti uzatma oyununa ve iyi niyet garatisi işine çok da inanmayın ihtiyacınız olduğunda üzülürsünüz ki bu konuda canı yanan çok ifşa etmesede.
Artık sıfır ve garantisi devam eden araç almayı düşünmüyorum velevki aldım bakımını dahi özel ve kurumsal olan servisle aynı fiyata yapacak olsa dahi yetkili servis de yaptırmam.

Çevrimdışı dryusufbal

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
bu konuda bahsi geçen arkadaşlarıma katılmıyorum. aracımın vites mekanizması ve mekatroniği için servis ihtiyacım oldu ve sırf bakımlarını yaptırdığım için takribi 15000 tl lik işlemleri ücretsiz yaptırdım keza kendim de filtre ve yağ konusunda fazla km yapıp tozlu bir yerde olsuğum iççn ara bakımları filtre değişimlerini yaoabiliuoruz ve inanın orjinal filtrelerin yarattığı performansı vermiyor kim ne düşünürse düşünsün. ayrıca birçok konuda sırf tespiti için bile para alınan konulara kuruş para ödemedim. aracı 3 4 yılda kullanır satarım derseniz 2. bakımla birlikte bocsh servia kullanın ama uzun süreli kullanım için ben ce servia ideal aracım 4 yaşında ve her kpnuda yuzde 25 indirim veriyor arada çok fark kalmıyor