škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

2014 octavia DSG volant kavrama mekatronik beyin değişimi

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Octablue

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar merhaba , DSG ile ilgili problemler iyice artmaya başladı, Araç 4 ten 5 e geçerken şanzıman hatası uyarısı veriyor, kartal otosanayide bir ustaya baktırdım , bir fiyat çıkardılar

şasi num göre parça ve fiyatlar şu şekilde çıktı

Volan + kavrama : 3200 tl

Mekatronik beyni : 3400 tl

işçilik :1000 tl

Sizce fiyatlar normal mi ?

Servisi arayıp soracağım yarın , bu arada

Araç 2014 Octavia optimal DSG  113 bin km dolaylarında:)

Çevrimdışı rsimsek

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Sökmeden bu tespit ve teşhisi nasıl yapmışlar? Bu işi sürekli yaptıklarından ezbere, göz kapalı bile anlıyorlar mı yoksa!

Çevrimdışı Haluk Çakmakcı

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Mekatronik, kavrama ve volan bunların hepsini yenilersen zaten sorun ne olursa olsun düzelir, bunlardan geriye sadece şanxuman dişlileri kalıyor ki bence bunların hepsinin arızalı olması mümkün değil, usta sorunu bulamadığı için işi şansa bırakmak istememiş sanırım, iyi bir serviste aracı bilgisayara bağlayıp hata koduna bakmak daha mantıklı olur, eğer aracınız tam servis bakımlı ya iyi niyetten daha ucuza halledersin, bu arada mekatronik kartının numarasını biliyorsanız aliexpress de daha ucuza bulabilirsiniz...

G8341 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı dryusufbal

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
servise git hemen iyi niyeti 7 yıla çıkaracaklarını duymuştum denemeni isterim

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: dryusufbal;649157
servise git hemen iyi niyeti 7 yıla çıkaracaklarını duymuştum denemeni isterim
Yusuf bey merhaba kontak arızasını çözdünğz mü acaba?

Çevrimdışı Octablue

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: rsimsek;649153
Sökmeden bu tespit ve teşhisi nasıl yapmışlar? Bu işi sürekli yaptıklarından ezbere, göz kapalı bile anlıyorlar mı yoksa!

arac hata kodlarına baktılar . mekatronik beyni arızası tespıt edildi. aracın mekatroniginde sorun yok. çatalda şagırdama mevcut arac zaten en ufak yokusta titriyor buda baskı balatada sorun var demek , bunu ıyı usta olan herkes anlayabılir.

Çevrimdışı dryusufbal

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Haluk Çakmakcı;649158
Yusuf bey merhaba kontak arızasını çözdünğz mü acaba?

çözüm olarak anahtar pillerini değiştirdim, aküyü 2 gün şarjda beklettim araç kapılarını yağlayıp bakım yaptım 2 haftadır hata vermedi. neyi çözdüğümü keşfedemedim

Çevrimdışı dryusufbal

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Octablue;649161
arac hata kodlarına baktılar . mekatronik beyni arızası tespıt edildi. aracın mekatroniginde sorun yok. çatalda şagırdama mevcut arac zaten en ufak yokusta titriyor buda baskı balatada sorun var demek , bunu ıyı usta olan herkes anlayabılir.

muhtemelen mekatronik beyin arızanız var. kavrama mekanik bir parça arızasını aracı titreterek verir vites değişim esnasındaki hata mekatronik beyni yada vites mekanizma arızasından kaynaklanır. servis mekatroniği komple değiştirir. sanayilerde sadece beyni tamir eden yerler var 500 e çıkabilirsiniz ama swevisin arıza tespiti yapmasını öneririrm ve dediğim gibi iyi niyeti zorlamanızı tavsiye ederim

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: dryusufbal;649162
çözüm olarak anahtar pillerini değiştirdim, aküyü 2 gün şarjda beklettim araç kapılarını yağlayıp bakım yaptım 2 haftadır hata vermedi. neyi çözdüğümü keşfedemedim
İmbomiliser falan olmasında aman neyseki ucuz yollu halletmişsiniz bende size daha önce bahsettiğim krom kaplama sorununu kendim kaplayarak çözdüm ayrıca alt takımdan gelen sesleride burçları ve takozları 2 kutu wd40 ile yağladım ve sesler yüzde 80 gitti..

Çevrimdışı rsimsek

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Ben onca yıldır daha iyisini bulamadım. Servistekiler bile kısa aralıklarda olan teknolojik gelişmelere uyum sağlayamamışken (kendi itirafları), iyi usta bulmuşsanız değerlendirin derim.

Daha bir kaç gün önce akümdeki sıkıntılar dolaysıyla fabrikasına sorduğumda teknik servisine yönlendirdiler. Ustanın yanına gittim daha voltajdan haberi yok! Neyse arıza bulamadığından garantili aküye 15 tl ücreti mukabili bir de kendi cihazıyla şarj yaptı. Henüz ne durumda baknadım, yarın tekrar ölçeceğim.

Çevrimdışı Octablue

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Octablue;649170
Arkadaşlar Ocavia nn süspansiyonlarından memnun olan var mı ?

selam kardeş bu sorunu A7 genel başlığı altında yazarsan daha çok cevap alırsın zira bu konuda memnun olmayan çok kişi var.

Çevrimdışı Octablue

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Haluk Çakmakcı;649171
selam kardeş bu sorunu A7 genel başlığı altında yazarsan daha çok cevap alırsın zira bu konuda memnun olmayan çok kişi var.

tamamdır tesekkürler:ok:

Çevrimdışı dryusufbal

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

sonuc olarak araca ne yaptınız

Çevrimdışı Levcho

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: dryusufbal;649162
Konu sahibinden özür dileyerek (konu dışında bir soru soruyorum)
Yusuf bey Siz akü değiştirmiş miydiniz? 2013 müydü sizin araç?