Öncelikle geçmiş olsun Allah beterinden korusun. Araca mı çarptınız kazaya karışan başka araç var mı hata benim demişsiniz. Ben olsam bu hasarı kaskodan orijinal parçalar ile yaptırırım. Çamurluk değişecek far değişecek boya işçilik vs vs kasko ne için var eğer kullanmayacaksak bir daha ki seneye indiriminiz düşer o kadar. Sanırım bu hasarın kayıtlarda görünmesini istemiyorsunuz hasarın fotolarını çekin saklayın.
Aracı refüje vurdum o an işim vardı polisle molisle bilmem neyle uugraşamadım zaten memleketimin polisine bile 30 ila 45 dk da ulaşıyorsun 155 i arayınca. Gelmeye 3 saat sonra lütfederlerse geliyorlar o da. Bildiğim kadarıyla belirli bir hasar üstü beyanla olmuyor, tutanak gerekli.
Diğer bir husus kasko deyince, hastanedeki kasaplara özel sağlığım var demek gibi bir şey oluyor. Kaputun köşesinde küçük bir ezik var ama şişirmek için onu kocaman dağ gibi görüp çekiç boya yazıyor, halbuki mini hasar klozu ile bedelsiz bile yapılabilir. Keza tampon da öyle.
Hal böyle olunca 2000-2500 TL lik hasar olacak 8-10 bin.
Aracı satacak veya gizleyecekte değilim, zaten satsam bu fiyatlarla daha iyisini alamam ki
geçti valla artik... aracın cücüğü çıkana kadar kullanırım galiba diyoruz arkadaslarla kendimize. bır arkadaşım ve abisinde fabia ve octavia var. hepimiz model değiştirmeyi piyango vurursa yapabiliriz galiba geyiğindeyiz.
Bu arada 1070 camurluk - 300 boysı - 950 magneti marelli far (tum VW grubuna onlar farları üretip veriyormuş , skoda bayisinde 1350). Toplamda 2300 TL yapıyor. Şu an kendim söküp takabilir miyim onun mücadelesindeyim, aklım bu yonde gelip gidiyor. Yok Alturda söktürüp taktırırsam 500 TL de sökme takmalar var.
Kasko olayında şu anda indirim kademesi 2'ye mi 3'e mi ne çıkacağına 1'e mi 0'a mı ne düşecek o da %40 %50 iskonto demek.
gecen sene 3000 kusur olan kasko maaşallah bu sene hükümetin yaptıkları, USD EURO paritesi ve reelde minimum %30 %40 olan enflasyonla beraber (zammini yapan kimse devletin enflasyon verisine bakmıyor tabi), 4000 4500 TL yi bulacak haliyle benim aracı kendim yaptırmamla kaskodan yaptırmam acısından yil bazlı ben yaptırırsam daha iyi olmakta.
Bir yıl boyunca daha buyuk bir kazada ben suçlu olacağımı sanmıyorum inşallah, aslında temkinli de kullanırım ama oldu bir kere işte.
Kaderde varsa refüj tarafından öpülmek, neye yarar üzülmek.