Teşekkür ederim detaylı bilginize gerçekten çok güzel anlatmissiniz normalde maddi imkanlarım elverseydi karoq almayı düşünüyordum ancak karoq hayallerimi birkaç yıl öteleme zorunda kaldım yetiyi de bilhassa karoq için ön alıştırma için ( eşim ve kendimin alisabilmesi ve bagaj hacmine ihtiyacımız olduğu için) arıyorum bir de merak ettiğim bir konu var 2.el piyasası ne durumda bu aracın ( Araç Türkiye pazarından çıktığı için soruyorum ) ve parça sıkıntısı yasarmiyim 2019 senesinde?
Sondan başlarsam,
Parça sıkıntısı olmaz. Segment ve marka farkı olmaksızın, tüm vag grubu araçları aynı parçaları kullanıyor. Araca özel olan parçaları da, orjinal veya (çıkma, çakma, yurtdışı, vb.) başka yollardan bulmak herzaman mümkündür.
Piyasanın, vergi ve döviz koşullarına göre, sürekli değiştiği bir ülkede yaşıyoruz. Buna rağmen, Yeti rahat el değiştiren bir araçtır. Bunları bildikten sonra, Üretimi sonlanmış bir araç satın almak, kısıtlı bütçe durumları için, iyi bir çözümdür.
Yeti ile Karok' u mukayese etmek bence zordur. Skoda, C tipi "Crossover" segmentine Yeti ile giriş yaptı. Pazarda kendine bir yer edindikten sonra, Karok ile ilk ürününün özelliklerini, daha farklı noktalara taşıdı.
Bunlar arasında yer alan, bagaj hacmi, tavan yüksekliği, iç/dış geometri ve genel ambiyans gibi kalemler, sizi ilgilendirenler arasında olup, her iki modelde de farklıdır. Bu nedenle, hedef Karok ise, Yeti hayal kırıklığı olabilir.
Ancak, Yeti kolay benimsenen bir araçtır.