škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Skoda Octavia A7 Yağ Kapasitesi

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mustafa Okumuş

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Aracımın yağ değişimi zamanı geldi. Merak ettiğim birkaç konu var.

- 2015 1.6 TDI DSG modellerinde yağ haznesinin tam olarak ne kadar olduğunu bilen var mı?

- LİQUİ MOLY TOP TEC 4200 5W30 adlı kullanan bir kullanıcı var mı?

- LİQUİ MOLY Cera Tec Seramik Bazlı Motor Koruma ürününü deneyen var mı?

Çevrimdışı dryusufbal

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
hazne 4.7 kanallarla 5 lt. castrol motul liqiu moly hepsi aynı. dizel motor sesinde değişimm olmuyor tecrübe ile sabit.  ceratec çok büyütülmüş bir ürün. yağ değişim sonrası ekleniyor ancak 110 hb den 150 hb beklentisine giriyor millet aldanmayın. ne kullanırsanız kullanın düzenli yağ değişimi dışında motoru ekstra besleyemezsiniz. ha motor temizleuicileri kullanmanızı öneririrm. ne ka az kalıntı o kadar rafine motor gücü sağlaraınız ki bu ürğnlerin amacı aracın 110 bihb ise 110ununu da en iyi biçimde kullanmana yardımcı olmak içindir. motor temizleyici uygın yağ yağ değişim aralığı ile de bunu sağlarsınız. kolay gelsin

Çevrimdışı huseyin.cesmeci

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Bu şekilde dörtlü set satılıyor ben sizin yerinizde olsam bundan alırdım Engine FLUSH ile motor yağı değiştirmeden yağın içine koyup 10dk rolentide arabayı çalıştırır haznenin içini komple temizledim. Daha sonra 4200 yağı koyup CERATEC ile yağ değişiminden sonra tekrar motoru çalıştırıp 10 dk rolentide arabayı bekletmeyi tercih ederdim

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı fahri1907

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
2015 octavia 1.2 tsı yağ bakımı için 4lt alcaz 5mi yani

Çevrimdışı dryusufbal

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
1,2 tsi 3,9-4 lt, 1,6 tdi 4,7-5 lt yağ alıyor bildiğim kadarıyla

Çevrimdışı macrostr

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bu karbon temizleme olayına dikkatli yaklaşmak lazım. Kurum, piston ve sübapların aktif çalıştığı noktalarda tutunmuyor aksine boşlukları dolduruyor. Yeni araçlardaki rodaj döneminde kompresyonun artmasını sağlayan etkenlerden biri de kurum oluşması. Şimdi ikide bir kurum temizleyerek doğrum mu yapıyoruz emin değilim. Ayrıca eski bir aracımda carbon clean sonrası subap eğmişliğim var. Etkisi olmuşmudur diye hep aklımdadır.

Çevrimdışı octa

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bu motor temizleyicilerin gözle görülür etkisi olduğuna dair bir inanış  var ama kimse genel bir sonuç vermiyor. Tecrübeli birkaç kişiden  dinledim, sakın koyma diyen de var, koy motor rahatlar diyen de var. Çok  objektif olmayan, farklı kullanım tarzları ve şartlar altında, farklı  yakıtlarla, kestirilemeyecek olan malzeme hatalarıyla tamamen havada  kalan argümanlar. Plasebo etkisi bile denilebilir. Firmalar, periyodik bakımda motor temizleyici koyulacağına dair bir şey de belirtiyor mu duymadım, görmedim.

Çevrimdışı elliyedi

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
bugün serviste bakım yaptırdım 4,6lt aldı.
castrol edge 5w-30 LL yeterince iyi bir yağ, neden alternatif arayışına giriyorsunuz ki. hatta servis dışarıda satın alamayacağınız castrol edge professional LL koyuyor ki, audi de bunu kullanıyor skoda da. bence daha iyisi yok, motul, liqui moly bunlar bana ekstra iyi gibi gelmiyor. hele ki yağın içine katkı maddesi koymak çok riskli. beklenmeyen sorunlara yol açabilir. sürekli red line kullanmıyorsanız 15binde bir bakım ve orjinal filtre kullanmakla uzun ömürlü bir motor elde edersiniz.

Çevrimdışı octa

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: elliyedi;650167
bugün serviste bakım yaptırdım 4,6lt aldı.
castrol edge 5w-30 LL yeterince iyi bir yağ, neden alternatif arayışına giriyorsunuz ki. hatta servis dışarıda satın alamayacağınız castrol edge professional LL koyuyor ki, audi de bunu kullanıyor skoda da. bence daha iyisi yok, motul, liqui moly bunlar bana ekstra iyi gibi gelmiyor. hele ki yağın içine katkı maddesi koymak çok riskli. beklenmeyen sorunlara yol açabilir. sürekli red line kullanmıyorsanız 15binde bir bakım ve orjinal filtre kullanmakla uzun ömürlü bir motor elde edersiniz.

5w30 castrol'de edge ve magnatec stop-start arasındaki fark nedir acaba? Stop-startlı çalışan motorlara edge koyulabiliyor mu?

Çevrimdışı elliyedi

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: octa;650179
5w30 castrol'de edge ve magnatec stop-start arasındaki fark nedir acaba? Stop-startlı çalışan motorlara edge koyulabiliyor mu?

Edge zaten üst seviye yağı castrolun, magnetecle kıyaslanmaz. Edge professional dediğim gibi sadece serviste. Aslına bakarsanız edge'ler 30bin km yapabilir.

Çevrimdışı rsimsek

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bu konud daha önce paylaştığım bir aluntıyı tekrar paylaşmak istedim. VAG Grubu için yağları kodlarına göre incelersek;
Alıntı
VAG grubu araçlarda 2 tip bakım aralığı vardır.

1- Esnek (flexible) servis aralığı (Longlife Service) 30.000 km. veya 2 yıl (hangisi önce dolarsa);

Bu bakım programında benzinli araçlarda 504 00, dizel ve partikül filtreli araçlarda 507 00 onaylı yağ kullanmak zorunludur.

2- Sabit servis aralığı 15.000 km. veya 1 yıl (hangisi önce dolarsa)

Burada benzinli araçlar için 502 00, dizel partikül filtresi olmayan araçlarda 505 00 onaylı yağ kullanılabilir.

Ülkemiz yol ve kullanım şartlarından dolayı çoğu marka yılda bir kez servise çağırıyor. Bu nedenle 1. yazdığım bakım aralığı uygulanmıyor.

Yılda 10.000 km zor gören TSI kullanıcısının 504 00 yağ almasına, fazladan para vermesine BENCE gerek yok.
denmiş.;)

Çevrimdışı elliyedi

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: rsimsek;650195
Bu konud daha önce paylaştığım bir aluntıyı tekrar paylaşmak istedim. VAG Grubu için yağları kodlarına göre incelersek;
 denmiş.;)

tsi polo var, ona da edge koyup 1,5yılda bakıma sokuyorum, zaten ancak 15bin km oluyor.

Çevrimdışı rsimsek

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: elliyedi;650206
tsi polo var, ona da edge koyup 1,5yılda bakıma sokuyorum, zaten ancak 15bin km oluyor.

Castrol edge 5w30 hangi standarta denk geliyor? 502/504, 505/507?

Çevrimdışı elliyedi

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: rsimsek;650207
castrol edge 5w30 hangi standarta denk geliyor? 502/504, 505/507?

504/507