Benzer bir sorun bende de vardı. Sanki gelişi güzel ama sonradan fark ettik ki sadece klima açıkken rölantide, ışıklarda stop ediyordu. Dediğiniz gibi klima kapalıyken hiç bir sorun yoktu. Netice itibariyle servisteki ustaya da anlattım bilemedi. O sıra cihazı meşguldu takıp bakamamıştı. Sonradan geçmişe dönüp ne yaptığımı araştırırken VAG-COM /vcds.exe ile bir kaç gizli özellik açmıştım. Açmadan önce de mevcut ayarları kaydetmiştim. Kaydettiğim ayarlarla yaptıklarımı karşılaştırırken, arabada normal manuel klima olduğundan aşağıda görselleri olan ekranlardaki
01.Engine kısmından Long Coding Byte 3 teki bit 1-2 yi
00 No or Manuel Climate Control Installed ve
09.Cent Elect. Long Coding Byte 22 deki bit 7 deki
Air Conditionin/Climate Control Installed in öncesinde işaretli olduğu, yine aynı şekilde işaretleyip, üsttekinde de
06 Automatic Climate Control (Climatronic) Installed i seçince hiç bir sorun kalmamıştı.
Bu arada olabilecek tespitlerden MAP sensörünü değiştirmiş, boğaz kelebeğinin de almış olduğum temizleme spreyi ile temizlemiştim fakat bunlardan sonuç alamamıştım.
Aldığım ders; 1.bilmediğini kurcalama, 2.Klimanın varlığından motor/ECU haberdar olmayınca rölantiyi dengede tutacak kadar gaz veremiyor ve devrede olan klima motora fazladan yük bindirince devir rölanti devrinde tutunamayıp stop ediyor. :gaz:
Varsa kablosu olan bir arkadaştan bu iki noktayı kontrol ettirmenizi öneririm.