Haci sen bu işlemi denedin mi?
Benzer revizyonlar ile bi zamanla çok uğraştım (tv kumandaları genellikle).
Buton kontak alanına hiç bir yapışkan veya çift taraflı bant kalıcı olarak yapışmıyor malesef, en iyi ihtimal 2-3 gün içinde düşüyor. Denemediğimiz yapıştırıcı kalmadı, çift taraflı bant ile alüminyum folyo da denedim, o alana hiç bir şey yapışmıyor.
En geçerli ve kısa vadeli yöntem, buton temas (siyah) kontak kısmına 5B-6B gibi yümuşak kurşun kalem ile bir süre çizmek. Karttaki devreyi de kolonya ile temizledikten sonra, kurşun silgisi ile silmek (oksitlenmeyi tamamen kaldırmak için).
Zımpara yaptıktan sonra selülozik yapıskanın yapışacağı görüşündeyim.
Bir videoda japonla aluminyum folyo yapıştıranı gördüm.
yüzey alanı çok küçük olduğu için yapışma olayı zor ve elle mümkün olmayabilir. Elle temas yapışkanı bozuyorda.
bali ve uhu sümükümsü (özellikle bali) yani selülozik olduğu için tutunacaktır.
ama cımbızla koyulup iyice kuruyana kadar dokunmadan beklemek gerek.
Japonla kesin yapışır ama okadar küçük bir alanda işlem yapmak hatalı bir durumda temizlemek çok büyük sıkıntı. temizlerken zararverilir
TV kumandasında belki denenebilir ama araçların bukadar pahalı parçalarında denenmemeli kesinlikle bence.
kısa süre için uhu işleyip işlemediğinin denenmesi için. ama daha uzun süre için bali.
Bu işlem için denemedim. Ama çok küçük alanlar da kağıt yapıstırma deneyimlerim olmuştu orada bali iyiydi.
baliyi yüzeye tatbik edip direk karbon tozlarını yapıştırmak daha kolay olacaktır. sonuçta illa yuzeye yapıskan tutunur ve tozlar da muhakkak oraya yapışır. bana mantıklı geldi. hiç deneme fırsatım olmadı TV kumandası için söylüyorum.
Ama baliyle üzeri kurşın kalemle karalı saman kağıdı cımbızla yapıştırmak da çok mantıklı geliyor. bunlar oldukca yapışmaya elverişli malzemeler.
Alüminyum folyoyu yapıştırmak çok zor o malzeme olarak pek yapışmaya elverişli değil. Neyi yapıştırdığımız da önemli.
Bir de beklemek en önemli şey. Genelde insan işi bitirince hemen çalışıp çalışmadığını tatbike geçiyor. Özellikle ben gibi sabırsız kımseler.
Dogru yapılmış bir tamıratı sırf yeterince bekleyememekten heba etmişliğim çok vardır.
Genelde bunlar yapıştırma olaylarında olmakta.Yapıştırmayı yaptıktan sonra sabırla beklemek gerek.