Arkadaşlar araba almaya niyetim var kafamda 2 3 model belirledim bunlardan birisi de octavia ancak yaptığım araştırmalarda octavia ile ilgili bir çok şeyin çok güzel olduğu ancak içeri rüzgar ve motor sesinin çok geldiği oldu bu konuda siz kullananlar olarak ne söylemek istersiniz bana yardımcı olursanız sevinirim.Bu arada baktığım araç 1.6 tdi dsg 2017 2016 o aralıktaki modeller
Foruma hoş geldin
Yol sesi, iç gürültü v.s. gibi konular tamamen görecelidir.
Hiç kimse iki aracı kıyaslarken desibel metre ile ölçüm yaparak iddia ettiklerini desteklemiyor ne yazık.
Ayrıca bizim milletimiz çok berbat şekilde "desteksiz karalamayı" beceriyor.
"Tu kaka" denilecek bir şey varsa, "huuurraa" olarak hepimiz mesnetsizce bunu yapıyoruz.
Aynı lüzümsüz ve saçma yaklaşımlar DSG ile ilgili yapılıyor.
Çok arıza yapıyormuş, tamam da yüzde kaç, oranı nedir. "Amcamın oğlunun arabasında vardı, bozuldu" yaklaşımı ile karşıma gelen hiç kimseyle tartışmam. :ok:
Konuya gelince, octavia rüzgar sesini alıyor, evet, ancak neye kıyasla çok bariz ses geliyor? Bu duruma sen karar vereceksin, icabında 3-4 defa test sürüşüne gideceksin. Alacağın araba ikinci el ise, eski sahibi ile beraber test edeceksin daha uzunca.
Ben 2008 corollamı sattım ve octavia aldım, beni rüzgar sesi rahatsız etmedi, evet, rüzgar sesi var, ancak corolla'daki sesten çok farklı değil.
Devamında şirketteki BMW 7.35 LD'yi kullandım 350km kadar, farkı gördüm.
Ancak BMW'deki yalıtımın octavia'daki gibi olmasını ben hayal olarak görürüm, hiç kıyaslamam.
Özetle ; Ne kadar ekmek, o kadar köfte !:gut: