Birincisi işin latife olduğunu belirttim. İkincisi en kötü şartlarda akü iki yıl gidiyor ve bunu biraz uzatmak için çekilen eziyete değmez. 200bin tl araca para veren ve 400 metre için rahatını düşünüp araç kullanan bir kişinin ederi 1000 lira olan akünün 2 yıldan daha uzun gitmesi için bu kadar çabalaması anlamlı gelmedi.
Tercih meselesidir uğraşır uğraşmaz kimse karışamaz ama kendi adıma beni öldürseler haftalık akü şarj etmem, gerekirse yılda bir değiştiririm, hatta akü dolsun diye gezerim yine de kabloymuş, elektrikmiş uğraşmam.
Unutmayalım ki, yazarak yapılan iletişim en zayıf iletişimdir. Bundan dolayı yazıların arasına emoji kullanmazsanız, adabınızı ve niyetinizi anlayamayız.
Latife yaptığınızı hiç anlayamayız.
Bu konuyu tartışarak uzatmak istemiyorum, ancak teknik bakış açısına göre sizin düşündükleriniz doğru değil. Akü, sadece marş basmak için gerekli olabilir, ancak düşük enerjili bir akü, mutlaka bir yerlere etki edecektir. Elektronik bilginiz varsa, ne demek istediğimi anlayacaksınız. Akü marşa basıyorsa, sorun yoktur anlamına gelebeilir, ama şahin ve reno 12'de. Yeni nesil araçların çoğunda zibillah gibi elektronik devre var ve hangi devre hangi pik (gerilim) aralığında ne sorun çıkaracağını kimse öngöremez.
Tabii siz fikrinizi belirtmişsiniz, sizi kimse zorlayamaz, ancak öneri talep eden başkasının kafasını da sizin fikirlerinizle karıştırmayınız....bence....:ok: İsterseniz her yıl yeni akü değiştirin, sizin bileceğiniz iştir. :gut: