Ben Konya'da yaşıyorum ve işim gereği 50km'lik bir ilçeye git gel yapıyorum. 2010 yılından beri çeşitli araçlarım oldu (2010 focus, 2016 insignia, 2018 superb). Araçlarımı hep sıfır aldım ve hepsinde kış lastiği Petlas W651 kullandım.
Ben Petlas'ı başka bir lastikle kıyaslayamam çünkü başka bir marka tecrübem olmadı. Yerli olması ve fiyat rakiplerinin genelde pek duyulmayan markalar olması bana Petlas aldırmıştı. 10 yıldır (bazı yıllar yaz-kış hiç çıkarmadan da kullandığım oldu) hiç bir sorun yaşamadım. Konya'da yoğun kar-kış şartlarında, gerek şehir içi, gerekse işe gidiş geliş (şehir dışı) hiç bir yol tutuş problemi, yolda kalma sorunu yaşamadım. Ömürleri yaklaşık 4 yıl - 60000 km diyebilirim. (Bu kadar kullanımı kesinlikle tavsiye etmiyorum ama ben kullandım. Focusta 4. yıl kullandım, yaklaşık 640000km'de çıkardım ama son 4000 km hiç iyi değildi performansı.
Fiyat-performans olarak benim şartlarıma gayet uygun. Şu anda da aracımda (2018 Supeb Style) Petlas kullanıyorum. Geçen kış aldım (Kasım 15), Nisan'da çıkardım ve hafta sonu tekrar takacağım.
Saygılar