škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Octavia III 1.2 TSI Düz Vites Peryodik Servis Bakım

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı dtmurat

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Herkese Selamlar;
Yeni almış olduğum 2. el 2016 model octaviaIII 1.2 tsi düz vites ( 38000km ) aracımın periyodik bakım ve ilaveten ön fren balatalarının değişimi hakkında müsadenizle bazı sorularım olacak. (Bulunduğum yer İzmir)
My Skoda uygulamasını yüklediğimde aracın ilk teslimat haricinde hiç yetkili servise girmediğini gördüm yol bilgisayarı 2000km veya 59 gün sonra yağ değişimi gösteriyor fakat aracın üzerindeki ne yağ ne de filtrelerden emin olamadığım ve ön fren balatalarının kalınlığı az göründüğü için (araçta herhangi bir balata uyarı ışığı henüz yanmıyor )için peryodik bakım yaptırmaya karar verdim.
3 seçeneğim var ilki tamamen yetkili serviste yaptırmak (ortalama herşey dahil 950 TL ) , ikinsici parçaları skoda yetkili servisden temin edip , yetkili distribitörden castrol edge 5w-30 LL yağ alıp dışarıda taktırmak (ortalama 600TL + en az 100 TL işcilik) ve sonuncu seçenek  yine aynı castrol yağı almak fakat filtreleri (mann ,hengst , bosch i mahle vb ) markalardan alıp dışarıda taktırmak ortalama 450 Tl + en az 100 TL işcilik) . Şu ana kadar sorduğum şey forumda tahminen defalarca tartışılmıştır ama benim asıl kafamı karıştıran yetkili servis oldu. Yetkili servis bana ön fren balatası için 2 ayrı fiyat verdi 460 TL dedi   ve sonra eko model  250 TL dedi, fark olmadığını farklı firmalara ürettirilen balatalar olduğunu söyledi ama biri diğerinin ortalama 2 katı?! Aynı şekilde polen filtresi için de 3 ayrı fiyat verdi 170 TL en iyisi ( karbonlu) 137 TL (karbonlu ) 100 TL normal. Bu fiyat farklılıkları kafamı karıştırdı . Normal 950 TL lik bakımda acaba hangi filtreleri kullanıcaklar ? Fren balatalarını değiştirsem keza hangi balatayı kullanıcaklar . Örneğin 460 TL lik balata kullanın dersem faturaya o şekilde yazacaklar ama gerçekte hangi balata takılacak  bu bir soru işareti . Sözün kısası kafam karıştı. Mantıklı olan sizce hangisidir ?
 Şimdiden beni bu konuda aydınlatacak tüm arkadaşlarıma saygı ve sevgilerimle

Çevrimdışı halitciftci

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Kardeş ben internetten alıyorum hepsini.Aracım yetkili servis bakimlı olmadigi için gidip herhangi bir bayide bakımini yaptiriyorum.Mann marka hava , yağ ve polen filtresi yaklasik 200 tl tutuyor.5 litre Mobil 1 Esp 5-30 yaği da internetten aliyorum.O da yaklasik 220 tl. 50 tlde işçilik toplam 470 lira.Ben de balata ve disk degistiricem yakinda. Aracim 90bin km'de. Yine internetten Ate marka sipariş vercem.

Çevrimdışı octa

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Yetkili servis ile özel servisler aynı işi yapıyor. Birinde aracı gözünüzün önünde yaparlar, öbüründe yaparlar, anahtarla teslim ederler. Kullanılacak olan parçaları ister dışardan uygun fiyata alın, ister servislerden temin edin. Bariz fark sadece yetkili ve özel servis hizmet fiyatında oluyor. Güvenebileceğinizi düşündüğünüz, İzmir'de isim yapmış özel servis de işinizi görür. Zaten servis kaydını özel servis de yapıyor. İleride satacak olduğunuzda onlardan sorgulatabilirler.

Yağ değişimi yapıldıysa, yapan servis araç bilgisayarına servis sıfırlaması yapmalası lazımdı. Zamanını geçirmeyin. Beyaz bir peçeteye yağı damlatıp rengini ve akışkanlığını kendiniz kontrol edebilirsiniz. Fren balataları da kalite kalite değişiyor. Kimisi zamanından önce, 20.000 km'de bile bitebilir. Kimisi 50.000'leri görebilir. Fabrikasyon Brembo marka balataları şu an 46.000 km'dir kullanıyorum ve 5-6 bin km daha rahat gidecekler. Brembo, Ferodo vb. balatada isim yapmış markaları tercih edin.

Çevrimdışı rsimsek

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bakım mı yapıp, yoksa sadece yağ ve filitre değişimi mi yapıp yapılmadığı sorulmalıdır. Yürüyen aksamda başlangıçta tespit edilebilecek basit bir sorun ileride başınıza dert açmadan yağ ve filitre değişim esnasında bu tür kontrollerin de yapılası gerekir!

Çevrimdışı dtmurat

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Evet ifade etmeye çalışıp da edemediğim konulardan birisi de bu , ben şahsen yağ ve filtre değişimi haricinde aracın bu tür kontrollerinin yapıldığını sanmıyorum .