Arkadaşlar merhaba.
Forumda daha önce konuşulmuştu. Ben de bir süre cesaret edemedim, ancak memleket soğuk bir yer olduğu için koltuk ısıtma yaptırmaya karar verdim. Sivas Merkez'de çok maharetli, eli bu işlere yatkın Elektronik Mühendisliği son sınıf öğrencisi olan bir kardeşimle 2015 style paket aracıma aşağıdaki işlemleri yaptık. Araç donanım olarak da prestige paket gibi oldu. Yaptıklarımız:
1- Ön iki koltuğa ısıtma : Koltuklar sökülüp döşemecide superbe özel üretilmiş pedler yerleştirildi. Klimatronik ön paneli değiştirildi (koltuk ısıtma düğmeleri olandan takıldı). Son olarak da kodlama yapıldı.
2- Geri vites kamerası montajı yapıldı. Gayet güzel oldu. Ekrandaki kılavuz çizgiler hareket etmiyor sadece.
3- Karartmalı iç dikiz aynası montajı yapıldı. Tavan lambasından elektrik alındı. Montajı gayet kolay. Aracın direksiyonun altındaki yerden de elektrik alınabiliyordu. Zamanım olmadığı için tavan lambasından + - aldık sadece. Diğer türlü olduğunda geri vites ve tavan lambası bağlantısı oluyormuş. Örneğin geri vitese alınca aynanın karartması devre dışı bırakılıyor.
4- Birkaç ek özellik açıldı; geri viteste sağ aynanın aşağı inmesi gibi...
Düşünen arkadaş varsa hiç düşünmesin derim.
Beni aşacak teknik sorularınız için aşağıda bağlantısını yazdığım arkadaştan da bilgi alabilirsiniz.
https://www.instagram.com/tekvagcom/...