škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

A7 Octavia 1.2 TSİ ile 1.0 TSİ acceleration ?

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fb1907

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
[YOUTUBE]seEhXWzPHuE[/YOUTUBE]

Burda bir yanlışlık yok mu 1,0 tsi 115 hp 200nm torku var 1,2 tsi 105 hp 175nm torku var ama 1,2tsi 1,0tsi yi geçiyor.

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com
Manuel vitesi kullanan kişinin ustalığı derim.

Manuel olan 3'e daha geç atıyor.

O sebeple klipte yanlışlık yok bence. İkisi de otomatik olsa bir derece, onda bile motorlar arasında dişli oranı farkları olabilir  ;)

Çevrimdışı fb1907

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Peki sizce 1,2 tsi motorlu bir octavia mı yoksa 1,0 tsi octavia almak mı daha doğru karar olur uzun vadede hangisi daha az problem çıkarır ve dağ performansı sizce hangisinin daha iyidir.

Çevrimdışı Blackadder59

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
3 seneye yakın 1,2 Tsi kullandım. Çok memnundum. Gönlüm 1,2 den yana o sebepten. Ama yeni her zaman yenidir. 1,0 ile alakalı bir sıkıntı henüz duymadım. Aklım 1,0 der...

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com
Fabia ve Golf'üm 1.2 TSI idi, Karoq 1.0 TSI

1.0'lar yeni nesil, mutlaka artı özellikleri vardır ama 3 silindirli olduklarından titreşimleri biraz daha fazla 1.2 olanlara göre.

1.0'ların torku 25 Nm daha fazla, az buz bir şey değil. Bir de bu yeni yeni nesillerde klima yakıtı çok daha az etkiliyor

Çevrimdışı octa

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
505 HP VRS Octavia A7 (stage 4 yazılımlı) kasanın, 525 HP Mercedes C63’ü tokatladığı video var. Ruslarda böyle acayip Octavia manyakları var. O yüzden bu 1.2’nin de 1.0’ı kağıt üstündeki değerlerle kıyaslamak doğru sayılmaz. Stok haliyle mi yarışmışlar onlara bakmak lazım. Kimisi turboyu büyütüyor kimisi yazılımla oynuyor, kimisi egzoz susturucu söküp düz boru bağlıyor. Dizelde DPF iptal edenler var. Yani var oğlu var.

Ben olsam 1.0 alırdım. Bi tane videoya bakıp aldanmamak lazım. Gerçi uzun vadeli 1.0 kullanım testi görmüş değiliz. 1.2 nispeten biraz daha tecrübe edilen bir motor. Her güzelin bir kusuru var.

Çevrimdışı fb1907

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Benim tercihimde aslında yeniden yana hem az yakar hem tork fazla ama videoya bakınca bariz 1,2 tsi önde gözüküyor birde 1,0 tsi lerde boğaz kelebeği problemleri falan var sanırım. Alacağım araç en az 8-10 sene sürülecek onun için iyi bir karar vermek istiyorum.