Yağ konusuna çok takılmamak lazım. Dünyada yağ standartlarını Avrupa ve Amerika belirliyor. VW büyük firma olmanın getirdiği özgüvenle VW ... ile ifade edilen ve herbiri bir Avrupa standartının karşılığı olan yeni bir isimlendirme yaptı. Ticari olarakta yağ tedariği için Castrol ile anlaştı ve araçlarında castrol öneriyor. Fakat diğerleri kullanılmaz demiyor, diyemez de. Piyasada sadece VW' e özel bir yağ yok.
Tüm yağ üreticileri kutularının üzerinde ACEA C3, C5 gibi avrupa otomobil üreticileri derneğine ait sınıflamalardan hangisini karşıladığını yazıyorlar. Bazıları buna ek olarak VW, BMW, Mercedes'e ait standartlardan hangisini karşıladığını da yazarlar.
Superb kitapçığında aşağıdaki bilgi var.
▶ Benzinli motorlar: VW 504 00, VW 508 00, ACEA C3, ACEA C5.
▶ Dizel motorlar: VW 507 00, ACEA C3 veya API CJ-4.
Her araç biraz yağ yakar, zorlandığında ise çok yağ eksiltmeye başlar ve yağ DPF'i tıkayabilir.
Kitapçıkta yazan bilgiye göre C3 yağı dizel ve benzinli araçlarda kullanmak mümkün.
C sınıfı yağların hepsi DPF'ye uygun fakat C3 düşük sürtünme ile yakıt ekonomisi sağlıyor. C5 kükürt oranı düşük yakıtlı araçlarda tercih ediliyor.
Ben eski passatta ve superb TSI'da çoğu kimsenin adını duymadığı petronas Syntium 3000 5-40 sürekli kullandım ve hiç bir sorun yaşamadım.
Bana göre servis C3 standardında bir yağ kullanıyorsa markanın çok önemi yok.
Not: Ucuz bir yağı yüksek fiyata satmanın etik olmadığı ayrıca tartışılabilir.