Yetkili servis, garanti kapsamında değiştirilen ve çıkan parçaları, Doğuş Otomotiv'e gönderiyor ve oradan da fabrikaya geri göndermek zorundalarmış. Özel servisler ise çıkan parçaları revizyondan geçirip, tekrar satabilirler. Ben mekatroniği komple yetkili serviste (mecburiyetten yetkiliye gittim) değiştirdim. Çıkan hidrolik pompa ve mekatronik kartını aldım. Daha sonra sahibindende sattım. Zararımı biraz düşürmüş oldu.
Tamamen değiştirmenin avantajı, bir daha bu üniteyle alakalı sorun olma ihtimalini bertaraf ediyorsunuz. Çünkü beraber çalışan parçaların birbirine zarar verme olasılığı yüksek, hele ki mekanikse... Servis, elbette ki para kazanmak için bunu yapmaktan geri durmaz.
Benim sattığım parçaya talip olan, İstanbul'daki yetkili serviste çalışan arkadaşla muhabbet etme şansım oldu. Değiştirilen DSG'nin hidrolik pompasının mukavemetinin daha yüksek olduğunu, bundan sonra sorun yaratmayacağını, ona göre tasarlandığını söyledi. Bunun aksi sonuçlarla karşılaşanlar da yok değil. Ancak bu istisnalar her yerde olur.