Kasko'dan, aracınızı kendi başına yürütemeyeceğinizi, yürütürseniz sorun olacağını belirtip, çekici talep etme hakkınız var. Her kasko kapsamında olmayabilir, bazılarında 1 yıl içinde ücretsiz 3 çekici hakkı tanınıyor. Ben mekatronik arızası olduğunda, aracı yürütemedim. Kaldığım bölgede, bırakın yetkiliyi, özel bir VW servisi bile yoktu. En yakın yetkili servis 190 km uzaktaydı. Ankara da uzaktaydı. Ücretsiz götürebilecekleri, en yakın yetkili servis neresi sordum. Düzce veya Zonguldak dedi. Ben Düzce Erkur'u seçtim. Normalde 600 liradan aşağı o kadar uzağa götürmezler, başka yere sordum. İyi niyet tabi olmadı 5 yılı geçtiği için. Fakat oradaki hanım efendi yine de bir indirim yapacak gibiydi, eğer ki bakımlardan son bir iki tanesi yetkili de olsaydı diye söylemeseydi zaten kabul etmiyorlar diyecektim.
Her olayda, genel merkeze danışıldığını düşünmüyorum. Birçok farklı Doğuş grubuna ait satışı yapılan araç var. Bir sürü forum var ve aynı sorunlara farklı farklı tepki verdiklerine yazılanlardan şahit oluyorum. "Benim arızayı garanti kapsamında yaptılar", "bende işçilik aldılar", "benden işçilik almadılar". Bunları, bu forumda bile görüyoruz. Ayrıca devirdaim pompasına dışarıdan müdahale edebilecek ne yapmış olabilirsiniz ki bu garanti kapsamına girmesin? Mesela turboyu büyütüp, ona uygun malzeme kullanmayıp araca zarar verseniz kabul. Yurtdışında eminim ki bu memnuniyetsizlik yaratılmıyordur.