Telefon üzerindeki GPS'lerin doğruluk payı hareket halindeyken epey düşüktür. Onları dikkate almayın. Ben çeşitli telefonlarla sabit hızda giderken güneşli havada denedim. Aracın kadranından 5 km fazla gösteriyorlar. Konumunuzun doğruluğu metre hassasiyetinde. 1 sn'de 25-30 metreden fazla gittiğiniz oluyor. Hesaplarken doğru sonuç vermesi için kaliteli GPS'ler gerekli. Sabit bir noktayı CORS GPS'ler ile mm hassasiyetinde ölçüyorlar. Bu da telefondan mümkün değil. Yani hızınızı doğru tespit etmek için en basit çözüm aydınlatma direkleri
Gerisini Koray abi zaten biliyor
Benim baz aldığım hız, şehirlerarası yollarda genelde yavaşlamamızın istendiği noktalarda koyulan büyük tabelalardaki ışıklı hız göstergesi. Antalya'dan, Afyon'a, Bursa'ya, Çanakkale'ye, Balıkesir'e, İzmir'e, Denizli'ye, Konya'ya, Kayseri'ye, Ankara'ya, Sinop'a kadar bir çok yolda gözlemlediğim şey; radar, araç göstergesinden 2 km daha düşük gösteriyor. Yani hız sınırı 120 diye 118'le gidiyorum her yere. Zaman zaman 121-122 oluyor ama radar cezası yemedim. Şu ana kadar o 2 km'lik fark birkaç yer hariç şaşmadı. Şaştığı yerlerde de hızım kadranda 120, radarda 120'ydi.
Not: Antalya Burdur arasındaki Çubuk Beli'nden inerken ki gösterge yanlış gösteriyor. 20-50 km arası fazla çıkıyor