Teşekkür ederim ilginiz için.
İnanın ben de aynı mantıksızlığa o kadar sinir oldum ki.. Bu nedenle buraya yazayım, insanlar aynı şeyi yaşamasınlar diye düşündüm.
Arabayı 2014 Kasım'da aldım. İçindeki pil için 2019 mayıs haziran gibi uyarı verdi. Yani orjinal pil 4,5 yıl götürmüş beni. İlk defa uyarı verdiği için hemen değiştirmeliyim diye stres oldum. Problem yaşayacağımı da düşünmediğim için hemen değiştirdim CR2025 pil ile. Dediğim gibi çalışmadı, senkronizasyon işlemini de yapmadı ama her ne olduysa ben yedek anahtarla açıp asıl anahtarla arabayı çalıştırıp kullandım ve 2 gün sonra baktım asıl anahtar da çalışıyor. O sıralarda yaptığım araştırmalarda bazıları "birkaç gün sonra kendiliğinden çalışacaktır" yazmışlardı. Dolayısıyla servise de gitmedim.
Aracın uzatılmış garantisi de kasım 2019'da bitti
Şimdi tekrar aynı problem olunca yine benzer şekilde atlatırım dedim. Olmadı. Ben de yedek anahtarla devam ettim. O arada da hem açmaması hem de çok kısa sürede pilin bitmesiyle ilgili araştırmaya başladım. Ayrı ayrı, yani senkronizasyon problemi ve pilin çabuk bitmesi problemleriyle ilgili farklı tecrübeler olmuş. İkisini de aynı anda yaşayan yok. Tecrübemle de şunu söyleyeyim: pil yuvası aslında gayet iyi bir yapıya sahip. değil CR2025 daha ince pil varsa o pil bile orada temassızlık yaşamaz. Ama şu da gerçek ki, ilk pil 4,5 yıl gidip aynı kullanım ve aynı kalitedeki 2. pil 10-11 ay gitmez. Diğer taraftan, hemen hemen bu günlere kadar hiç kullanmasam da yedek anahtardaki pilin bitmesi de gayet normal çünkü o pil yeni üretilip takılsa bile 5 yılda performansı ciddi düşerdi. Benim takıldığım iyi pil takmama rağmen çabuk bitmesi.
Ben açarken bir yerlerini mi kırdım diye düşünüyorum. Kılavuzdaki tanımda ve sayısını hatırlamadığım videolarda nasıl açıldıysa öyle açtım. Zaten zorlayacak kıracak bir yer yok. İnce bir şeyle dışarı çıkarıyorsunuz ve bu sırada sadece pil ve plastiğe temas oluyor. Diğer kumandaları görseniz, iki yandan çekiştirip ortadan ayırıyorsun. Parçanın birinin ortasına bir şey sokup iki yana açıyorsun falan..
İhtimal 1: Bendeki kumandalar bir şekilde tam performanslı değil ve ben ilk pil bitene kadar bunu anlamadım. Zaten pili değiştirdikten sonra ikinci pilin çabuk bitmesinin nedeni de belki bu. Bir yerlerdeki eksik temas, pil tüketimini arttıracaktır. Şimdi CR2032 bakalım ne kadar gidecek. CR2025 1 yılda bittiğine göre, bu pil 1 yıl 3 ayda biterse kumandada başka bir şey var demektir. Ölmez görürsem 5 sene gittiğini CR2032 ile temassızlık problemi ortadan kalktı demektir
İhtimal 2: Açınca içinde bir şey geri dönülemez şekilde değişiyor. Servise gelip değiştirsinler diye. Bu ihtimal de pek gerçekçi değil. Öyle olsa herkes aynı şeyi söylerdi.
Bu arada virüs falan olayı nedeniyle de servise gidemiyorum. İlçedeyim. Şehir merkezine gitmem lazım. Yolda polis çeviriyor. "Kumada pili değiştirmeye servise gidiyorum" desem inanmayıp ne ayak diye iyice irdelerler