İşleme her zamanki gibi boyanın plastik yüzeye tutunması sağlamak için astarlama işe başladım. Tüm parçaları Motip Akrilik Renksiz astar ile astarladım. Bu sefer ilk maketteki hataya düşmedim. Hem daha uzaktan spreyledim. Hem de katmanlar arasında 1 saat e yakın bekledim. Tüm astarlama işlemi ise bir günümü aldı ve tamamen kuruması için bekledim.
Paintbrush tabancası henüz edinemedim. Tüm boyama işlerini fırça ile yapıyorum.
O nedenle bazı küçük parçaları tabla üzerinde boyamak çok daha kolay oluyor. Yine bu şekilde küçük parçalarla işe başladım. Ve pilot koltuğumuzu hazırladık
Bu işe yeni başladığım için her renk boya henüz elimde yok. Maket boyaları da hem pahallı hem de akrilik olanlar çok nadir. Bu nedenle bazı renkler için piyasada hobi boyama için kullanılan akrilik boyalardan aldım. Bu boyalar kalınlık olarak plastik maket boyamak için çok uygun değilmiş bunu anladım. Bir şekilde ya çok kalın ya da çok ince kaldı. Tam kıvamı tutturamadığım için bazı yerlerin boyası oldukça acemi işi oldu.
Ancak renkleri karıştırmayı ve aynı karışımın tonunu daha sonra da tutturmayı tecrübe edindim. Pilot koltuğunda kullandığım renkler bu şekilde karışımlardan elde edildi.
Daha sonra pilotumuz boyandı ve kokpitimiz hazırlandı.