Arkadaşım çok genel olacak ancak görüşler ve beklentiler farklılık gösterebilir.
Araç ile çok km geçiyorsunuz, bu durum lastik önemini daha da arttırıyor. Sağlam, istikrarlı ve güvenilir ürün almanızda fayda var düşüncesindeyim.
Hesaplı lastik ile, daha yüksek fiyatlı lastikler arasında 1 metre dahi fren mesafe farkı olsa, bu bir kazayı önleyecek demektir.
Aslında lastik işi çok tavsiyeye gelecek bir durum değil, illa ki bunu al yada şunu al demek çok göreceli olacaktır.
Konuya müdahil oldum, ancak size illa ki tavsiye veremeyeceğim.
Şu ana kadar kullandıklarım aşağıdadir, açıkçası hepsinden memnunum, her hangi kaza durumu atlatmadım ancak çok defa sert frenleme vs. yapmak zorunda kaldım. Michelin dışında hiç birinde kayma ve dengesizlik yaşamadım.
* Bridgestone Turanza 001 - 225-45-17 dengeli ve stabil (şu anda yazlıklarım, jant ile beraber 2. el satın aldım)
* Mishelin Energy Saver - 205-55-16 - aracın orjinal lastiği, frenleme kaymalar yaşadım 2-3 defa, biraz sesli lastik
* Continental TS860 (kışlık) - 205-55-16 - dengeli ve stabil, nispeten sessiz (2 kış kullandım, hissiyatı yaz lastiği gibi, frenlemesi iyi)
* Nokian - 205-55-16 yumuşak hamurlu, dengeli ve sessiz. (eski aracımda)
Bugün lastik alacak olsam, kesinlikle bilindik markadan alırım. Kendimi ve ailemi güvende hissetmek isterim.
Marka takıntım yok, ancak sessizlik ve mühendislik kalitesi olarak Continental seçerdim.
Çevremde apartmanda, 6-7 arkadaşımda Conti var, herkez memnun. En son üst komşum Mazda3 için aldı Conti. Bir yıldır biniyor, memnun.
Bence kararı kendiniz alın.
Kendiniz karar alamıyorsanız ; Bulundğunuz şehirde tanıdık lastikçi varsa ve size objektif öneri verecekse, lastikçiden öneri alınız. lastiklerin hata oranını ve ömür durumunu en iyi lastikçiler bilir.
Tanıdık olmayan bir lastikçiye giderseniz, elindek stok fazlası olan lastiği size önerecektir. Veya hangisinden çok iyi kâr ediyorsa, onu önerecek.