İki gün evvel aracım yıkandı. Araç kapalı konumda 1 saati aşkın bekledi yani yeterince soğuktu ve sonrasında yıkattım. Disk zarar görmesin diye çok dikkat ederim. Normalde her yıkama sonrası ya da soğukta garajda bekledikten sonra çalıştırmam sonrası disklerde sürtünme sesi gelirdi ama iki gün evvelki durum çok farklıydı. Yıkama bitti, hareket etmeye başladım ve her turda arka tekerden sürtme sesi geldi periyodik olarak. Muhtemelen diskim yamuk , tabii belirli süre sonra normal olarak ses kesildi.
Bunların dışında eş freni çekiliyken ki auto hold hep kullanıyorum, araç uzun süre durduktan sonra soğukken, hareket ettirirken ciddi “tak” benzeri ses geliyor freni bırakırken .
Yarın servise götürüyorum ilk bakımım, hepsini aktarıp aksiyon aldırmam gerekecek kanımca. Açıkçası çok hoşuma gitmeyen sorunlar ki en büyük sorun bence autohold sistemi.
Pasatla hemen hemen herşeyi aynı araçlarımızın, o forumlara da bakmak lazım aslında. Ben bu araçta mekanik konularda ileride daha fazla sıkıntılar yaşayacağımızı düşünüyorum.