Birakin allahaskina bukadar itinayla yikama mi olur. Oldu olacak araci pamuklara saralim. bu denli cizik olusacaksa 100 km hız hizla giderken ondeki aracin lastiginden geriye firlattigi toz ve kum taneleri aracimizin kaputunu raspalamasi gerekir. Zamanla olusan kilcal cizikler ammenna ince pasta cilayla cirlop olur.
Ama soyleki, les gibi kirli aracima, lopcuk diye dusen marti bokunu ıslak mendille siliyorum. Asit tozdan daha tehlikeli. Hic de aracin boyasi dokulmuyor cizik olmuyor. Arkadasin soylediyi bariz bir cizik sildikce olusuyor. Bu bana vernik atmasi gibi geliyor. Keza araci da ozel boyali, konsept renk. Bu tarz renklerde risk daha yuksek. Bir an evvel bir servise sorun. Servis size hak verir arkasinda durursa aracin amenna. Yok, Salakca gecistirmelik cevap hissederseniz bir boya atolyesindeki ustadan yardim alin bu neyin nesi diye. Sonra hakkinizi arayiniz.
Oyle bir bezle silmeyle, arac kirli bile olsa birsey olmaz, olmamali; lakin siz plajda aracin ustude deniz kumuyla ortulu degilse.