0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Skoda'larda ATE, TRW, Textar, Ferodo markaları sıkça kullanılanlar arasındadır.Karoq aracımda ATE var üzerinde
Üstad selam, Orijnal Vag grubundada sanırım ATE var, geri gidişte vs ötme yapıyor mu ? özellikle Ferodo kullananlar çok ses şikayeti var. birde balata tozu durumu nasıl ? Ate ceramic mi kullanıyorsunuz ?
İyi günler herkese. Balataların bittiğini belirten müşür sadece ön tekerde mi oluyor? Aracım iki haftadır fren balatası ikazı veriyordu. Dün direksiyonu tam sağ yapıp sağ ön tekerdeki müşüre baktım tellerinden biri kopmuş. Sanırım balatadan gelen kablo kısmında. Diğer tekerlerde öyle bir kablo yok. En azından ön ve arkada birer olur diye düşünmüştüm. O kopan tel lehim vs ile tamir olur mu? İlk balatalarımı 90-100k arası değiştirmiştim. Bunlar da 35k oldu kalınlıkları iyi hala ama kablosu nasıl kırılmış anlam veremedim. Süspansiyonun hareketi sonucu mu kırıldı acaba? Ülkemiz yolları malum çukur ve tümsekler oluyor ve süspansiyon sistemimiz oldukça yumuşak tam kapanmalar oluyor o sırada kablo zorlanıp da mı koptu çözemedim. Fikrinizi almak istedim. Teşekkürler.
Önde var. şimdi parça sitelerine baktım bosch dahil tüm markalarda önlerde tek balatada fiş var. Arkalarda ise hiç bir markada fişli balata yok. benim aracımda sağ ön tekerde bir müşir var. onun da kablosu kopmuş. durum daha net anlaşıldı.