Benim araç 80 bini geçti. Arka balatalar şaşırtıcı şekilde iyi durumda. Ön sağ azalmış, ön sol ise iyi durumda. Yakında değişim yapmayı planlıyorum. Genelde güzergahım çevreyolu (şehir dışı gibi) ve sakin kullanırım.
Üzerindeki orijinal marka TRW ama dışarıda satılan TRW ile üzerinde gelen aynı kalitede olmayabilir. Daha önce farklı marka bir aracımda Bosch sonrası TRW denemiştim fren performansı bariz şekilde kötüleşmişti ve yeniden değiştirmiştim.
Serviste yapmayacaksanız dışarıda genellikle filtreler ve diğer yedek parçalar için Bosch sıklıkla öneriliyor. Yalnız Bosch'un da sahtesi olabiliyormuş piyasada, satan adam bu şekilde söylemişti.
Benim önerim kesinlikle ucuzunu seçmeyin. Sanayiden de alsanız orijinal ve iyi bir şey alın. Malum arabalar ağır, bazen süratli kullanıyoruz. 100 km ile giderken 2 metre önce veya sonra durmak çok şey fark ettirebilir.
Bu arada servis erkenden değiştirmeniz için balatanız azalmış diyebiliyor. Bu da aklınızda olsun ve mutlaka kendiniz de kontrol edin, ettirin.
Bana 30bin bakımında epey azalmış, 45bin de mutlaka değişelim demişlerdi. Lastikleri sökünce işin öyle olmadığı anlaşılıyor. Bir lastikçide 15 dakikada dördünü de kontrol edebilirsiniz.