Arkadaşlar özel bir servisten fiyat aldım. Aracım 'Arıza: Şanzıman' uyarısı ile yolda kaldı. Vites geçişi yapmıyor. Ekranda D yazıp yanında herhangi bir rakam yazmıyor ve araç hareket etmiyor. Mekatronik ve DSG kartı/beyni değişimi söylendi. Mekatronik için sıfır ve orijinal parça fiyatı olarak 5.500 TL, DSG beyni/kartı için sıfır ve orijinal parça fiyatı olarak 4.250 TL söylendi. fiyatlar hakkında bilgisi olan var mıdır? ayrıca aynı parçaların 'çıkma' olarak takılabileceği o zaman ise fiyatların yarı yarıya düşebileceğini de eklediler ama kabul etmedim. acil olarak yardımcı olursanız sevinirim. herkese teşekkürler.
Bendeki arızanın aynısı. Yetkili servise giderseniz, güzelce öpecekler. Yalnız parçaların 2 yıl garantisi ve yol yardım durumu var. Özel servis de garanti veriyorsa, eğer düzgün bir iş yerine benziyorsa özelde yarı fiyatına yaptırmak mantıksız değil. 2019'da 8900 civarına mecburiyetten yetkilide yaptırdım. Dışarıda yarı fiyatınaydı. Mecburiyetimin sebebi, etrafta herhangi bir özel vw servisi olmadığı gibi yaşadığım kente de 800 km uzaktaydı.
Mekatronik ve kartı ile beraberse fiyat iyi. Bu arada yüksek ihtimalle mekatronik pompası arızasızdır. Kartın kendisi yanmıştır. Mekatronik pompalarda basınçlı bir yer var. O parça çatladığı için değiştiriyorlar, yoksa ağırlıklı olarak arıza çıkartan şey kartın kendisi.
Bir de tavsiye vereyim, çıkan parçayı sakın serviste bırakmayın. İkinci el olarak satabilirsiniz. Ben kartı tamir edilir miydi bilmem ama satmak için ilana koyduğumda bir sürü usta beni aradı. Kartın tamirinin olmadığını söylediler. Değişim yaptırdıktan sonra servisin neden değiştirdiğini de öğrendiğimde sonucu doğrulattım. Çıkma parçayı geçen sene 1500 liraya sattım.
Çıkma parça taktırmayın. İstanbul'da yetkili skoda servisinde çalışan bir arkadaşın arabasında da mekatronik arızası olduğunda kendisiyle uzun uzun konuşmuştum. Yeni nesil mekatroniklerin arıza vermediğini, olumsuz geri dönüş olmadığını söylemişti. Romanya ve Almanya yapımı iki versiyon gördüm. Yetkili serviste benim aracıma takılan parça Almanya üretimiydi.