Yorumumun sebebi bende Super-B yi satarken alacağım araç için çok araştırdım çok düşündüm. Elektrikli ve hibritlere epey baktım.
Yine markadan bağımsız, özelikle kış aylarında araçların konfor tüketicileri yaklaşık menzili %25 düşürüyor elektrikli araçlarda. (Rezistanslar, koltuk ısıtma, klima, kalorifer vb) Geçen bir video seyrettim.Abd de kış kar otoyollarda onlarca elektrikli araç, şarjlarının bitmesi sebebi ile terk edilmiş yol kenarında ve çoğu Tesla.
Mutlaka yılda birkaç defa uzun yola yada tatile çıkacaksınız. Uzun yolculuklarda benzinliklerde yapacağınız hızlı şarjlar benzinli bir aracın neredeyse 1,5- 2 katına yakın bir şarj maliyetine tekabul ediyor depoda. En yakın yerde yolda kalsanız çekiciler 5.000 Tl den kapı açıyor. 40.000 Tl tasarrufunuzun çok uzun süreceğini sanmıyorum bu koşullarda.
Dediğim gibi teknoloji henüz yaygınlaşmadı, sorunlar net bilinmiyor elektrikli araçlarda. Servis ve yedek parça Renault vb de bile sıkıntılar yaşandığını duyuyorum.
Kanımca kısa vadede elektrikli araç nasıl olur, 2. araç olarak sadece şehir içi kullanımı için alınır. Benzinli aracımı da uzun yolda keyifle sürerim.