škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

AKÜ BİTME PEOBLEMİ

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Foner41

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Aracım 2017 1.4 tdi motor alalı hemen hemen  3 ay oluyor ilk aldığımda üstünde eski bir akü vardı değişip stat stoplu 60A uğur akü taktırdım iki ay bitince akü 2 3 gün yatıp bitti şarj ettirdim 28 gün gitti yine 3 gün çalışmayınca gitti akü yi aldım yere gittim 0 taktılar yine aynı marka 7 gün bu gün 7. Gün marş alırken zorlandı

Şarj dinomosu 13.9V
Araç tamamen kapalı iken uyku moduna girip 0,05A çekiyor başına gelen var mı benim aklıma bir tek sıfır bile olsa akü problemi olduğu geliyor

Çevrimiçi rsimsek

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Akü ne kadar "yeni, sıfır" diye satılsa da üretim sonrası ne kadar süre beklediği önemlidir. Yeni değiştirilen akü şarj edilmeden takılmışsa ve de kullanılan süreler, şarjı tamamlayacak şekilde yeterince sürülmemişse, teklemesi, marş almaması normaldir. Sabaha kadar şarjda bırakıp sonrasında denerseniz daha isabetli yorum yapılabilir. Malum soğuk havalar akülerin hassas zamanları. Bu sıralar kısa süreli sürüşler için haftada bir şarj takviyesi yapmak gerekebilir.

Çevrimdışı ErsaT

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Aracı ne sıklıkla kullanıyorsunuz.
Aracı kapattıktan sonra elektrik kullanımının normal amper değerinde olduğundan eminseniz, akünün kendinde sorun vardır.
Akü tarihini kontrol edin, çok eski bir aküyse arkadaşın dediği gibi tam olarak şarj edilecek şekilde aracı kullanmadıysanız tam şarj yapamamıştır.
Ölçme imkanınız varsa, aracı kullanmadan önce ve kullanıp stop ettikten bir müddet sonra voltajı ölçün.