škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Lastik Marka ve Ölçü Önerisi

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Milhan

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Merhabalar,

2023 1.0 TSI e-TEC 110 PS DSG Elite Model ve 17" jantlı araç için en ideal lastik ölçüleri sizce hangisidir? İnternette bulduğum kadarıyla 205/55/17 ve 225/50/17 ölçüleri en uygun gözüküyor. Sizlerin de bilgisini ve deneyimlerini öğrenebilir miyim? Kışlık ve Yazlık farklı olmalı mı? Marka tavsiyeniz var mıdır?

Teşekkürler,

Çevrimdışı taner meşe

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Merhabalar,

2023 1.0 TSI e-TEC 110 PS DSG Elite Model ve 17" jantlı araç için en ideal lastik ölçüleri sizce hangisidir? İnternette bulduğum kadarıyla 205/55/17 ve 225/50/17 ölçüleri en uygun gözüküyor. Sizlerin de bilgisini ve deneyimlerini öğrenebilir miyim? Kışlık ve Yazlık farklı olmalı mı? Marka tavsiyeniz var mıdır?

Teşekkürler,
Aracı ilk aldığımda ilk baktığım şeylerden biri lastik ebatları oldu.
Maalesef öyle ara bir ölçü bilerek seçilmiş ki standart ebatlara geçemiyoruz.

Normalde 225/45 r17 olur 17 jantın lastiği. Bu lastikte şuan 3700-4500TL aracı oda premium marka XL 4 mevsimlerde.
Biz 225/50 r17 yapalım desek 7000-7500TL bandına çıkıyor aynı lastikler.

Yurtdışı sitelerde konulara bakıyorum. Üye olarak yazışmaya başladığım yabancı siteler var.

225/45 r17 ye geçmeye kalktığımız anda lastik dış çapımız 23mm düşüyor. Buda orjinale göre %3,62 fark ortay çıkarıyor.
En fazla %3'e kadar izin veriliyor.

Bir ara çabalamaya başladım. hex 24.7 ara kablo alıp vcds ile gps üzerinde gördüğüm hız değeri ile kalibrasyon yaparak cluster üzerinde de aynı değeri yakalarım dedim ama tek bununla çöüzlmüyor.
225/45 r17'ye geçince çap düşüyor. Davlumbaz ile lastik arasındaki boşluk 12mm daha artacak bu da çok götü görüntüye neden olacak. Bunu düzeltelim deyip 4 yay alsak hem konfor gidecek hemde bir sürü masraf çıkaracak.

Velhasılkelam yukarı tükürsek bıyık aşağı tükürsek sakal..

17 jantımız için şuan en olabilir seçenek 225/50 r17 maalesef :) Bu ebat orjinalle aynı fiyata ve en azından 225 tabana geçip yol tutuşunu arttırırız ve görselde güzelleşir.

Ben uzun yıllar kış ve yaz için yarı kullandım ve her zaman test birincileri olan modelleri seçtim.
4 lastik değişimi ve balans maliğyetinin1500TL bandına çıkması artı her değişimde jantları lastikçilerin çizmesi nedenli 4-5 yıldır 4 mevsime geçtim.

megane 4 aracıma da michelin crossclimate 2 205/55 r16 94V XL aldım.
Bu lastik ile şubat ayı Burasa uludağa gittim tatilde sıfır sıkıntı.
Ağustos ortası Fethiye'ye gittim 45 derecede sıfır sıkıntı.

Otobanlarda 180-190 hızlarda giderken frene çökmek zorunda da kaldım burada da lastik sayesinde kurtardım diye düşünüyorum.

Benim tavsiyem maddi sıkıntı olmaz jantıda arada bir boyatırım vs düşüncen varsa yazın yaz kışın kış lastiği.

Ama benim neddenlerim senin içinde geçerli ise michelin CC2 al ve keyifle kullan.

Kazasız belasız.