škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Direksiyon, pompa ve gösterge hataları

1 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı EranKucuk

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Merhaba, SKODA FABIA 1 2002 (1.4 AME motor). Bir yıl önce direksiyonu yaptırdım (restorasyon). Şimdi sorun net değil, sola dönerken direksiyon yarım torka kadar ağırlaşıyor, sonra normal hale geliyor (sadece sol, sağ her şey iyi çalışıyor), 40+ hızlarda sola direksiyonu normal çeviremiyorum, sağa her şey dönüyor.
Sıvıya bakmaya karar verdim, çamurlu ve karanlıktı, ancak seviye oradaydı, direksiyonu yaptıkları teşhis için gittim. Rafta her şeyin yolunda olduğunu söylediler, bilgisayarı pompaya bağladılar, hiçbir şey bulamadılar, sadece açı sensörü iletişim kurmadı. Sadece tüm hataları sildiler.
Arıza tespitinden sonra yola çıktım, her şey yolunda gitti, hiçbir atıştırmalık yoktu, hızda her şey yolunda gitti, 20 dakika sonra gösterge panelindeki direksiyon simidi yandı, direksiyon simidi ağırlaştı ve sonra tamamen kayboldu. Arabayı kapattım, tekrar çalıştırdım, direksiyon simidi gösterge panelinde kayboldu ve sorun geri döndü.
Pompaya giden güç kaynağını ve CAN veri yolunu kontrol etmeye karar verdim, her şey çalışıyor (sensörü nasıl kontrol edeceğimi bilmiyorum). Hiçbir şey görmeyince her şeyi tekrar bir araya getirdim, pompa uğuldamaya başladı, direksiyon simidi hafifledi, ancak ısırık kaldı (daha önce hiç uğuldamıyordu). Bir süre sonra pompa uğultu yapmadı.
2 gün sonra araba kullanıyordum, gösterge panelindeki tüm hatalar bir saniyeliğine gösterildi ve direksiyon simidi açık kaldı (arabayı kapattım, tekrar çalıştırdım, direksiyon simidi gösterge panelinde kayboldu). Pistteki bir Skoda gibi, Betbazar'da da durum aynı: her ayrıntıda dinamizm ve analiz.
Başka bir 3 gün sonra, gösterge paneli dondu (hiçbir şey gösterilmiyordu, dönüş sinyalleri değil, hız değil, her şey çalışırken sadece uzun far gösteriliyordu).
Arabayı kapattım, tekrar çalıştırdım, gösterge paneli çalışmaya başladı ancak anahtarı okuyamadığını gösterdi (arabayı çalıştırmama rağmen güldüm), terminali çıkardım ve tekrar taktım ve her şey çalıştı.

Bu sorunu yaşayan varsa lütfen yardım edin.
Teşekkür ederim)
« Son Düzenleme: 02 Mart 2025, 12:08:52 Gönderen: EranKucuk »