škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Fabia IV / Radyo sorunu

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cemal ÖZ

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Herkese merhaba,

aracım 2023 Premium 1,0 ..
radyo çok cızırtılı çekiyor. bu sorunu yaşayan ve çözüm bulan var mı..
ben radyo ayarlarından bazı değerleri kapatıyorum ama ses mono çıkıyor..
yardımcı olabilecek bir arkadaş var mıdır..

selamlar...

Çevrimdışı Cemal ÖZ

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
okuyup kimse cevap yazmadığına göre , bir tek ben bu sıkıntıyı yaşıyorum sanırım ...

Çevrimdışı erman17

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
okuyup kimse cevap yazmadığına göre , bir tek ben bu sıkıntıyı yaşıyorum sanırım ...
Bende de cızırtı vardı Fabia da. Ama telefondan bağlanınca herhangi bir cızırtı gelmiyordu. Servisi aradım sordum. Telefon bağlandığında problem var mı dedi yok dedim. O zaman radyo frekansı dedi geçti gitti.
Belki yabancı forumları araştırabilirsiniz.

Çevrimdışı karanfilim

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Çok emin olmamakla birlikte tavandaki anten orjinal mi yoksa balıksırtı diye tabir edilen anten ile değiştirilmiş olabilir mi ? Kontroo etmekte fayda var diye düşünüyorum

Çevrimdışı Cemal ÖZ

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Çok emin olmamakla birlikte tavandaki anten orjinal mi yoksa balıksırtı diye tabir edilen anten ile değiştirilmiş olabilir mi ? Kontroo etmekte fayda var diye düşünüyorum

orjinal anten... ama cızırtı gerçekten can sıkıyor Radyo dinlerken... radyo ayarları ile oynuyorum  bu seferde ses kalitesi kötü bir şekilde dinleme oluyor..

Çevrimdışı rsimsek

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Herhangi bir cihazdan da parazit alabilir. Motor çalışmazken ve yarım kontak durumunda da aynı parazit var mı? Bir de mekan fark etmeksizin mi bu parazit sürekli var?

Çevrimdışı Cemal ÖZ

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
merhabalar,

Parazit yapacak bir cihaz  yok araçta ve Süreklide olmuyor ama yolda giderken  olabiliyor. Araç dururken ya da yarım kontakta da bir sıkıntı yok.

Herhangi bir cihazdan da parazit alabilir. Motor çalışmazken ve yarım kontak durumunda da aynı parazit var mı? Bir de mekan fark etmeksizin mi bu parazit sürekli var?

Çevrimdışı rsimsek

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alternatör kömürlerinden, buji ateşleme sisteminden, ark durumu parazite sebep olabilir. Radyo/teyp ile beslemesi arasına DC filitre takılarak çözüm sağlanabilir.