sensörde en aklıma takılan şey "ya doğru noktalardan delemezsem oluyor" elektrikçilere de pek güvenmiyorum umursamaz kimse benim gibi. 1 mm gözüme batarsa soğutur arabadan, bu iyi bişeymiş, bizden kullanan var mı acep?
Köksal, ben de benzer sebeplerden dolayı delikli takmayı hiç düşünmedim. gerçi direksiyonum iyidir, bugüne kadar bir yerlere sürtmedim, ama önlem önlemdir.
Delikli de doğru noktalardan delmek çok önemli. Sensör açılarının çok iyi ayarlı olması lazım. Birisi ufaktan dokundursa, çoluk çocuk kurcalasa bile sensör açıları bozulabiliyor. Renk uyumu olmuyor sırıtıyor. Sökeyim dediğin zaman, tampon delik deşik kalıyor. Ne kadar doğru monte etsen de kör noktalar kalıyor, yani otoparktaki ince bir direği falan göremeyebiliyor. Vs. vs. birçok şey sayılabilir.
Bunlarda öyle bir durum yok, tamponu çepeçevre sarıyor, hatta arka lastiklerin yanına kadar uzanıyor. Yani sadece arkada olan cisimlerde değil, arka yanda olan cisimlerde de ötüyor... Bu özellik çok iyi, özellikle arka tekerleğin orada, tamponun sağ-sol yan tarafında kalan, gözle veya normal sensörle farkedilemeyen mantar, direk vb.ye dokunmanı engelliyor..
Ne bileyim bir sürü avantajı var gibi...
Sadece ağır yağmur altında performansı düşüyormuş ve ötmeye başlama mesafesi normal sensörlere göre biraz daha kısaymış. Bu 0,8-1m. civarından itibaren ötüyormuş, normal sensörler 1,5m. civarıymış. (Daha iyi benim açımdan, daha 1,5m varken öten şeye sinir olurum)
Çok hassas falan çalışması lazım değil bana, Allah korusun, sokakta teker yanında oturan bir çocuk mocuk olur, ya da kör noktada kalan bir direk falan...
Sanki reklam metni gibi olmuş. Bak faydalarını yazınca kendim gaza geldim
Sipariş vereyim bir tane bari, aklımda kalacağına denemiş olurum... 15 doları neye vermiyorum ki?