Teşekkürler herkese...
Hemen ilk değerlendirmeyi yapayım : Çalışıyor valla!
Kutuyu açıp test etmek için masa üstünde montajını yaptım. (Zaten iki tane soket takıyorsunuz hepsi bu.) Sonra benim akülü vidalamanın aküsünü çıkarıp, elektrik verdim.
Yaklaşık 90-100 cm.den algılamaya ve ötmeye başlıyor. Yaklaştıkça ötme hızlanıyor, Yaklaşık 15 cm. kalınca da sabit sesle ötüyor.
(Tabi bu mesafeler, araç üzerinde biraz daha kısa olabilir, tamponun içinde olacağından dolayı.)
Sonuç: Benim için mükemmel iş görür. (Beklentiler farklı olabilir herkeste) Benim için aşırı hassas olması, monitörü olması, mesafe ölçümü yapması vb. önemli değildi. Sadece görüş alanımın dışında bir şey olursa ötsün yeter diyordum. Bu işi fazlasıyla yapacak görünüyor..
Araç üzerine montajını yaptığımda daha detaylı bilgi veririm. Burada önemli olan aletin güvenilirliği ve tekrar edebilirliği. (Yani 10cm.de ötüyorsa hep 10cm.de mi ötüyor? Yoksa bir kere 15, bir kere 5 cm. de ötüyor mu? Kullandıkça göreceğiz.) Ama sonuçta çevresinde bir şey varsa mutlaka ötüyor, bu da bana yeter...
Parça kalitesi ve malzemeler hiç fena değil. Bu fiyatlara (35-70 TL. aralığı) alınır mı? Kesinlikle alınır, eğer beklentileriniz benimle benzerse...
En önemlisi, de tamponu delme olayı yok, arabayı satsanız bile söküp yeni aracınıza bile takabilirsiniz..