Bir Zihni Sinir Projesi daha...
Arka park sensörü alana ön park sensörü bedava:)
Park sensörümu takmış, oturup keyifle cayimi yudumlarken aklıma gelen bir şeyi denedim bugün. Sensörun antenine bir kablo bağlayıp çıkış aldim. bu kablonun da anten vazifesi görüp gormeyecegini denedim. Çalışıyor!!
Bu ne demek?
Bu kabloyu on tampona götürüp, alüminyum bant kullanarak ikinci bir anten yapsam, ayni modülü on park sensörü olarak da kullanabilirim. Bu durumda devreye direk 12 volt verilerek kontak açık iken on park sensörü aktif halde tutulur, geri vitese aldgimda da arka sensor aktif hale getirilir. araya bir switch falan eklenerek on arka ayrimi yapilabilir. Ya da on ve arka, birlikte daima aktif olacak sekilde de yapilabilir. Böylece kirmizi isikta arkadaki aracın da ne kadar yakin olduğu kontrol altinda tutulabilir. Zevke kalmis...
Vaktim kalmadığı ve yarin İstanbul a donecegim icin su anda bunu yapamayacagim. Fakat köye bir dahaki gelisimde halledecegim. Bu arada da projeyi olgunlastirayim.
Park sensörü alacak arkadaşlara tavsiye, elektrikten biraz anlayanlar sensörleri bu şekilde kursun. Fazla akim cekmedigi icin sürekli aktif halde olmasında bir sakinca yok...